Vin si eu cu o problema care poate s-a mai discutat, in total sau in parte. Incerc sa gasesc o rezolvare favorabila a acestei probleme si sper ca ma veti putea ajuta. Este vorba despre un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager si intretinere facut in anul 2002 de catre bunica mea, D.M.(vaduva), in favoarea a doi copii din trei – fiu D.P. si fiica T.M. – cu privire la bunurile ce le poseda (casa si teren); H.E., al 3-lea copil, fiica, nefiind parte in contractul de donatie, bunica mea excluzand-o din motive personale (a avut un comportament necuviincios de-a lungul timpului, deci, bunica nu a vrut sa-i dea si ei parte).
In anul 2005 unchiul meu, D.P. a decedat. Bunica mea, dupa decesul unchiului, a incercat sa anuleze acel contract deoarece copiii lui D.P. sunt foarte rai, i-au vorbit foarte urat in repetate randuri bunicii, au si amenintat-o. Actiunea bunicii de revocare a contractului de donatie a fost respinsa ca nefondata, fiind in acelasi timp contractul clasat drept doar un contract de intretinere, specificandu-se ca s-au comis erori la intocmirea lui, nefiind prin continut un contract de donatie ci doar unul de intretinere.
Bunica tot ce vrea acum e sa faca in asa fel ca singurul proprietar sa fie mama mea, T.M. pt ca ea si-a indeplinit cu adevarat indatoririle ce i se cuvin, a intretinut-o, ii procura hrana, medicamente si are grija de toate cele necesare traiului.
Intrebarea mea este: Exista vreo modalitate prin care sa se poata revoca acel contract? Poate nu am fost prea coerenta in explicatii… daca este cineva dispus sa ma ajute….as putea lasa o adresa de e-mail ca sa iau legatura cu dvs. pt a va arata toate inscrisurile, deciziile… sper ca poate exista vreo modalitate prin care sa se poata revoca acea donatie care a fost facuta in favoarea mamei mele si a unchiului, bunuri de care nepotii (verisorii mei) nu sunt demni de a le poseda vreodata. Va multumesc!