avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate ginagin

Activitate ginagin

buna ziua! sunt mama unui baiat in varsta de 17 ani, tatal sau este plecat in SUA de 14 ani,suntem divortati din anul 1997 si am obtinut custodia baiatului si dreptul acestuiai la o pensie alimentara in cuantum de 18%. Pana anul trecut nu am stiut adresa tatalui sau si nu am avut nici un contact. Intrebarea mea este : Pot cere retroactiv pensia a limentara avand in vedere ca nu a platit niciodata vreun leu? Daca ma puteti ajuta , va rog sa-mi spuneti ce am de facut. Multumesc!
PS. Tatal este cetatean american si mai are doi copii din cea de-a doua casatorie.
Va multumesc, insa o procura tot va trebui tatal sa trimita ,deoarece nu poate veni in tara foarte curand ( cel mai devreme in sept), ma gandeam sa-l reprezinte tatal sau (fostul socru).
voi urma sfatul dvs si sper sa se termine repede , sa nu piarda baiatul inceputul noului an scolar, acolo incep scoala mai devreme, in august.
saanatate multa
In primul rand va multumesc pt atentia acordata ; referitor la acordul notarial, exista 2 astfel de acorduri, unul a fost facut anul trecut ,necesar la depunereaa documentatiei pt cetatenie si cel de-al doilea , acum o luna ,inainte sa plece baiatul in Atlanta (a ajuns acolo pe 10 mai). In urma cu 2 sapt. a obtinut si "social card" iar acum asteapta cetatenia.
Este posibil sa-i ceara actul prin care ii este incredintat , deoarece tatal si-a schimbat numele dupa actuala sotie?
La judecatorie trebuie sa deschid proces pt reincredintate minor?
Pot face acest lucru in lipsa tatalui; sa ii cer acestuia o procura cu care sa-l reprezint?
Va multumesc!
Sunt mama unui baiat de 17 ani, tatal sau este si cetatean american si locuieste in Atlanta. Fiul meu s-a hotarat sa-si cotinue studiile acolo, dar una dintre conditii este sa cedez custodia fiului ce mi-a fost incredintat in urma cu 15 ani, in favorea tatalui. In lucru este si cererea de obtinere a cetateniei americane pentru baiat, mai dureaza aprox. 60 zile. Este de durata procesul de reincredintare minor? Pe 29 iunie trebuie sa inceapa summer school? Daca baiatul are cetatenie americana, mai este nevoie ca tatal sa detina custodia?
Va rog , daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat, daca ati trecut printr-o situatie asemanatoare. Va multumesc!