buna ziua! sunt mama unui baiat in varsta de 17 ani, tatal sau este plecat in SUA de 14 ani,suntem divortati din anul 1997 si am obtinut custodia baiatului si dreptul acestuiai la o pensie alimentara in cuantum de 18%. Pana anul trecut nu am stiut adresa tatalui sau si nu am avut nici un contact. Intrebarea mea este : Pot cere retroactiv pensia a limentara avand in vedere ca nu a platit niciodata vreun leu? Daca ma puteti ajuta , va rog sa-mi spuneti ce am de facut. Multumesc!
PS. Tatal este cetatean american si mai are doi copii din cea de-a doua casatorie.
unele instante accepta faptul ca pensia se poate da si retroactiv, daca lipsa cererii la momentul respectiv se datoreaza unui motiv bine intemeiat. in cazul dv., mie mi se pare ca sunteti indreptatita sa primiti retroactiv.
aveti, insa, neaparat nevoie de un avocat care sa stie sa invoce si sa dovedeasca elementul care v-a obligat sa nu solicitati in trecut.
Ma aflu intr-o situatie similara: nu l-am dat in judecata pe tata 7 ani de la divort , nestiind unde domiciliaza acesta ,nestiind absolut nimic despre el ...
Conform legislatiei din tara noastra, nu veti putea recupera pensia decat pe ultimii tri ani, pentru restul sumelor a intervenit prescriptia dreptului dv de a le mai cere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
naddia
Buna seara!
am 23 de ani si sunt studenta. Parintii mei au divortat de 4 ani. La divort nu am cerut pensie alimentara,desi aveam dreptul . De anul trecut ne ... (vezi toată discuția)