avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate tina1979

Activitate tina1979

Răspuns la discuția salari compensatori
Buna ziua ! intrebarea mea este legata de mediul privat in care am lucrat inainte de a intra in concediul de ingrijire copil in iunie 2008, fiind angajata aici din febr 2007, iar in urma cu 2 luni am fost chemata pt discutii la firma in cauza, spunandu-mi-se direct ca nu ar mai avea ce sa imi ofere de lucru, fiind ocupate toate posturile, inclusiv cel pe care activam. Am raspuns ca o sa incerc sa le fac viata mai usoara cautandu-mi alt loc de munca, insa daca nu voi reusi legea imi permite ca 6 luni de zile sa fiu reprimita in firma. Acum, eu stiu ca pot sa se poarte neprofesional cu un angajat nedorit, nu am reusit nici sa imi gasesc alt job, intrebarea este: daca firma insista cu disponibilizarea, ca urmare a situatiei financiare grele din ultimul an, eu ca angajat cu contract de munca suspendat in temeiul legii, pot cere firmei o compensare financiara (pe baza salariului de incadrare avut inainte) a deciziei lor de disponibilizare ? mai ales ca postul meu nu a fost desfiintat, ci reocupat. Va multumesc anticipat pentru raspuns !