avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salari compensatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salari compensatori

buna seara
as avea o intrebare in urma organizari Regie Nationale a Padurilor,am fost disponibilizata oferindumi sa particip la concurs pentru alte posturi din cadrul directie silvice sau sa optrz pentru somaj. Am optat pentru somaj si as dori sa aflu daca beneficiez de protectie sociala, conform Legii 174 din 16 mai 2006.
Ce drepturi am , ca mi se spune ca nu beneficiez si nu stiu de ce?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 7 Iunie 2010
De prevederile acestei legi, pot beneficia numai persoanele disponibilizate care la data intrarii in vigoare a acesteia au contracte individuale de munca pe durata nedeterminata incheiate pana la data de 1 ianuarie 2005.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mentionez ca eu am fost angajata la 01.07.2004. Beneficiez de prevederile acestei legi?
Buna ziua ! intrebarea mea este legata de mediul privat in care am lucrat inainte de a intra in concediul de ingrijire copil in iunie 2008, fiind angajata aici din febr 2007, iar in urma cu 2 luni am fost chemata pt discutii la firma in cauza, spunandu-mi-se direct ca nu ar mai avea ce sa imi ofere de lucru, fiind ocupate toate posturile, inclusiv cel pe care activam. Am raspuns ca o sa incerc sa le fac viata mai usoara cautandu-mi alt loc de munca, insa daca nu voi reusi legea imi permite ca 6 luni de zile sa fiu reprimita in firma. Acum, eu stiu ca pot sa se poarte neprofesional cu un angajat nedorit, nu am reusit nici sa imi gasesc alt job, intrebarea este: daca firma insista cu disponibilizarea, ca urmare a situatiei financiare grele din ultimul an, eu ca angajat cu contract de munca suspendat in temeiul legii, pot cere firmei o compensare financiara (pe baza salariului de incadrare avut inainte) a deciziei lor de disponibilizare ? mai ales ca postul meu nu a fost desfiintat, ci reocupat. Va multumesc anticipat pentru raspuns !
andreiandrei470 a scris:

Mentionez ca eu am fost angajata la 01.07.2004. Beneficiez de prevederile acestei legi?

Daca c.i.m. era incheiat si pe durata nedeterminata, atunci trebuia sa beneficiati de prevederile acestei legi.
Depuneti o cerere in acest sens, luati numar de inregistrare si asteptati raspunsul lor ... in functie de ce va vor raspunde va putem spune ce sa faceti mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea salarii compensatorii andreiandrei470 andreiandrei470 Buna ziua. am fost angajata cu data de 01.07.2004 la o subunitate din cadrul Regie Natioanale a Padurilor.In urma organizari activitati si retrocedari ... (vezi toată discuția)
Dupa ce am obtinut o hotarare definitiva , se poate sa fiu atacat prin alta masura? (conflict de munca) Andrei G Andrei G Va salut cu respect . As dori daca se poate o lamurire. Pentru a intelege mai bine situatia , am sa va expun situatia mea : In data de 01.08.2006 am fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot respinge revizuirea dupa ce am obtinut in instanta o decizie irevocabila , daca greseala nu s-a produs din vina mea? Andrei G Andrei G Va salut cu respect . As dori daca se poate o lamurire. Pentru a intelege mai bine situatia , am sa va expun situatia mea : In data de 01.08.2006 am fost ... (vezi toată discuția)