avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot respinge revizuirea dupa ce am obtinut in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot respinge revizuirea dupa ce am obtinut in instanta o decizie irevocabila , daca greseala nu s-a produs din vina mea?

Va salut cu respect .
As dori daca se poate o lamurire. Pentru a intelege mai bine situatia , am sa va expun situatia mea :
In data de 01.08.2006 am fost angajat de catre Ocolul silvic Corabia .
In data de 15.11.2007 am fost concediat , in urma unei concedieri colective.

Prin legea nr 174 din 16.05.2006 privind unele masuri de protectie sociala a personalului disponibilizat din cadrul Regiei Nationale a Padurilor-ROMSILVA prin concedieri colective, s-a stabilit ca salariatii disponibilizati prin concedieri colective beneficiaza de masurile de protectie sociala prevazute de aceasta lege , in baza unui program de restructurare aprobat prin autoritatea competenta , masuri ce urmau a fi aprobate pana la 31 martie 2007 , iar prin Hotararea Guvernului nr. 1376 din 12.11.2007 , termenul prevazut la art.1 alin.1 din Legea nr. 174/2006 s-a modificat si devine 31 decembrie 2008.

Potrivit art 2 din legea 174/2006 persoanele disponibilizate prin concediere colectiva de catre ROMSILVA beneficiaza de "indemnizatia de somaj , stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare , precum si de un venit lunar de completare"

Am castigat procesul la Slatina , Apoi la apel , instanta a respins exceptia lipsei calitatii Romsilva , ca neintemeiata si mi a dat castig de cauza din nou , cu posibilitate de recurs,in februarie 2009 .

In acest proces a fost chemata si Agentia Judeteana pentru Ocuparea fortei de munca Olt , care insa a intentat recurs la Curtea de Apel Craiova . Nu am primit instiintarea prin posta , astfel ca nu m-am prezentat la proces, insa si de aceasta data Curtea de Apel Craiova mi-a dat din nou castig de cauza , respingand recursul printr-o decizie irevocabila.

Astfel din nou am depus cererea pentru acordarea acelor drepturi la Agentia Judeteana pentru Ocuparea fortei de munca , de data aceasta atasand si decizia definitiva .

Am primit suma de 6100 ron prin mandat postal , o saptamana mai tarziu , iar la 2 zile instintare conform careia sunt chemat din nou in instanta pentru revizuire , de fapt cerandu-mi sa inapoiez suma.
Am aflat ca Agentia Judeteana pentru Ocuparea fortei de munca a atacat decizia definitiva , invocand faptul ca nu am depus la dosar Cartea de Munca , lucru pe care nu mi l-a cerut nimeni .

Am aflat intre timp inca un lucru
"
Art. 6. -
(1) Pot beneficia de prevederile prezentei legi numai persoanele disponibilizate care la data intrarii in vigoare a acesteia au contracte individuale de munca pe durata nedeterminata incheiate pana la data de 1 ianuarie 2005. "

Eu la data de 1.ianuarie.2005 nu eram angajat , dar nimeni nu a invocat acest lucru .

As vrea sa mi spuneti daca considerati ca am vreo sansa in instanta , sau daca se poate respinge acest proces , avand in vedere ca sentinta definitiva a fost pronuntata. Eu deja mi-am platit cu acesti bani datoriile , asa ca nu am de unde sa-i inapoiez .

Din cate stiu s-a invocat pentru revizuire faptul ca eu nu am depus cartea de munca , lucru pe care nu mi l-a cerut nimeni de altfel .

Alte discuții în legătură

Dupa ce am obtinut o hotarare definitiva , se poate sa fiu atacat prin alta masura? (conflict de munca) Andrei G Andrei G Va salut cu respect . As dori daca se poate o lamurire. Pentru a intelege mai bine situatia , am sa va expun situatia mea : In data de 01.08.2006 am fost ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara salarii compensatorii ilievirgil ilievirgil Buna ziua.Am si eu nevoie de indrumare. Socrul meu face parte din persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Regia Nationala a Padurilor. ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca mariamihai mariamihai Mi-a fost desfacut contractul de munca de o societate nationala si la tribunal am castigat.Am fost reincadrata in munca pana a la judecarea recursului si ... (vezi toată discuția)