Mi-a fost desfacut contractul de munca de o societate nationala si la tribunal am castigat.Am fost reincadrata in munca pana a la judecarea recursului si mi-au fost platite si salariile pe perioada cat am fost disponibilizata.Societatea a facut recurs si a castigat.Am mai multe intrebari:
- exista posibilitatea sa contest sau sa solicit revizuirea hotatararea curtii?cand pot face acest lucru deoarece nu am primit nimic de la curtea de apel?
- in cat timp imi va da curtea un raspuns daca sunt de acord cu aceasta cerere?
- exista macar o sansa de 1 % de a fi admisa cererea de revizuire?
- daca nu voi avea castig de cauza cand trebuie sa inapoiez banii si cum ii poate recupera societatea?dar banii virati la somaj, asigurari sociale, sanatate , sindicat cum vor fi recuperati de societate sau va trebui sa platesc tot eu ?
- daca nu voi avea castig de cauza cand imi vor desface contractul de munca?
in prezent lucrez deoarece nu a fost emisa hotararea.
va multumesc!:(
:(
1. Daca societatea a facut recurs si ati pierdut , atunci impotriva hotararii instantei de recurs puteti formula revizuire pentru motivele si in termenele expres prevazute de Codul de procedura civila, art.509 si urm.
2. Pentru a face cerere de revizuire, va trebui sa mergeti sa obtineti hotararea instantei de recurs, intrucat acestea nu se mai comunica partilor.
3. Sansele dvs depind de motivele invocate si de probatoriul administrat in cauza ...
4. Solutionarea revizuirii nu are un termen exact .. durata litigiului este dependenta de mai multi factori ..
5. Restituirea banilor se poate face integral sau in rate , depinde de intelegerea cu angajatorul ..
6. La data pronuntarii instantei de recurs, va trebui emisa din nou decizia de concediere.
@ mariamihai
Mesaj reeditat
Data post: Duminica, 12 Mai 2013, 18:00
Subiect: litigii munca
scuze . revin deoarece as mai avea o intrebareana la solutionarea cererii de revizuire unitatea imi poate desface din nou contractul sau asteapta raspunsul la cererea de revizuire? de unde stie unitatea ca am facut cerere de revizuire?
va multumesc!
===========
Da, pana la solutionarea cererii de revizuire , angajatorul are aceasta posibilitate ... va fi citat pentru litigiu privind cererea de revizuire ...
@ mariamihai
Mesaj reeditat
Data post: Marti, 14 Mai 2013, 18:56
Subiect: litigiu de munca
Va multumesc pentru raspusurile primite .
Mai am intrebari;
- in cazul in care curtea de apel aproba cererea de revizuire si se mentine hotararea curtii de apel ( adica am pierdut procesul)mai exist o alta cale de atac.
- angajatorul in baza dispozitiei curtii mi-a desfacut din nou contractul fara sa fie emisa hotararea curtii. Este legal?
- acest litigiu de munca poate sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie.In ce conditii?
-a fost legal ca unitatea sa-mi vireze salariile restante inainte sa se judece procesul la curte in conditiile in care ea a facut recurs?
==============
1. Nu mai deschideti alt topic cu problema dvs .. continuati discutia pe acest topic.
2. Nu mai aveti nicio cale de atac dupa ce se pronunta instanta in cazul revizuirii ..fiind vorba despre o hotarare a instantei de recurs , hotararea in cazul revizuirii este irevocabila.
3. Da, este legal sa se emita o noua hotarare de concediere , avand in vedere ca s-a castigat in recurs.
4. Hotararile pot fi puse in executare de bunavoie de debitorul obligatiei ... prin urmare, angajatorul dvs a executat de bunavoie hotararea primei instante si a avut noroc ca in recurs a castigat , ceea ce rezulta ca dvs va trebui sa inapoiati banii primiti.
5. Nu are cum sa ajunga un astfel de litigiu la ICCJ.