avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire respinsa, care sunt motivele de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire respinsa, care sunt motivele de recurs

buna seara,

litigiu de munca.
cererea de revizuire a fost respinsa.
calea de atac inteleg ca este recursul, puteti sa imi spuneti daca recursul il da tot curtea de apel sau ICCJ?
si daca se poate in baza carui art, pot actiona.
Multumesc

cu stima,
Flory
Cel mai recent răspuns: flory1 , utilizator 20:17, 21 Martie 2013
Recursul se va judeca la instanta superioara care a solutionat cererea de revizuire .. daca revizuirea a fost solutionata de Tribunal , recursul se va judeca la Curtea de Apel. ... aca revizuirea a fost solutionata de Curtea de Apel , recursul se va judeca la ICCJ.

Motivele de recurs sunt prevazute in art.488 C.proc.civ. si anume:
(1) Casarea unor hotărâri se poate cere numai pentru următoarele motive de nelegalitate:
1. când instanța nu a fost alcătuită potrivit dispozițiilor legale;
2. dacă hotărârea a fost pronunțată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului sau de un alt complet de judecată decât cel stabilit aleatoriu pentru soluționarea cauzei ori a cărui compunere a fost schimbată, cu încălcarea legii;
3. când hotărârea a fost dată cu încălcarea competenței de ordine publică a altei instanțe, invocată în condițiile legii;
4. când instanța a depășit atribuțiile puterii judecătorești;
5. când, prin hotărârea dată, instanța a încălcat regulile de procedură a căror nerespectare atrage sancțiunea nulității;
6. când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau când cuprinde motive contradictorii ori numai motive străine de natura cauzei;
7. când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat;
8. când hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greșită a normelor de drept material.
(2) Motivele prevăzute la alin. (1) nu pot fi primite decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului sau în cursul judecării apelului ori, deși au fost invocate în termen, au fost respinse sau instanța a omis să se pronunțe asupra lor.

Recursul și, dacă este cazul, motivele de casare se depun la instanța a cărei hotărâre se atacă, sub sancțiunea nulității, în condițiile prevăzute la art. 83 alin. (3) și art. 84 C.proc.civ.

Va multumesc,
Cu stima,
Flory
Stimat Domn,

Vis a vis de recurs.

Instanta a admis recurs fata de solutia favorabila data in prima instanta,apoi odata admis recursul si desfacuta in parte practic schimbata pe motiv de tardivitate a depunerii contestatiei de concediere, am pierdut. Si am cerut revizuire.
Iar cererea de revizuire a fost pronuntata ca inadmisbila.
In acest context, mai am cale de atac la ICCJ ? acest recurs?
Recurs la ce..
Ce motivare a dat instanta cand a decis inadmisibilitatea revizuirii?
ieri mi-a dat aceasta decizie. nu stiu din pacate.
dar pe net atat am vazut. se respinge cererea de revizuire ca inadmisibila si irevocabila.





Alte discuții în legătură

recurs admis, litigii de munca, hot in prima instanta defintata in parte. revizuire sau contestatie in anulare flory1 flory1 Buna seara, Litigii de munca. 1.Hot in prima instanta este admisa, in favoarea Contestatorului./Reclamant. 2.Intanta de recurs admite recursul ... (vezi toată discuția)
Hotãrâri potrivnice date de instanþe deosebite, cãi de atac flory1 flory1 Buna seara, litigiu de munca. prima instanta da o hot. a doua, curtea ca instanta de recurs da o hotarare potrivnica. c.p.c spune: conform 322 pct 7, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)