litigiu de munca.
prima instanta da o hot.
a doua, curtea ca instanta de recurs da o hotarare potrivnica.
c.p.c spune: conform 322 pct 7, revizuirea se va indrepta la instanta m mare in grad.
intrebare: daca cererea de revizuire a fost judecata de curte - respinsa ca inadmisibila ptr motive care nu le cunosc inca dar scrie ca fiind irevocanila- , curtea fiind aceeasi instanta care a dat hot.potrivnica , ca instanta de recurs si nu de o alta instanta m mare in grad asa cum spune 322 pct 7, se poate cere anularea ei ? pe critierii de necompetenta materiala sau...?
Nu confundati textele de lege si competenta instantelor de judecata ... daca era vorba despre doua hotarari potrivnice , vi s-ar fi admis cererea de revizuire ...
Instanta superioa are compenta de a pastra sau nu hotararea unei instante inferioare ... in acest caz , nu este vorba despre doua hotarari potrivnice ... un scurt rezumat la acelui motiv de revizuire la care va referiti :
Revizuirea pe acest motiv îşi are suportul în respectarea puterii lucrului judecat şi presupune îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- să existe două hotărâri definitive potrivnice.
- hotărârile contradictorii să fie pronunţate în aceeaşi pricină, adică, să existe triplă identitate de părţi, obiect şi cauză .
- hotărârile potrivnice să fie pronunţate în dosare diferite ;
- în al doilea proces să nu se fi invocat excepţia puterii de lucru judecat sau, dacă a fost invocată, să nu se fi discutat ;
- să se solicite anularea celei de-a doua hotărâri, care s-a dat cu nerespectarea puterii lucrului judecat .
Curtea de Apel este o instanta superioara Tribunalului si Judecatoriei ... dvs ati atacat cu revizuire o hotarare a instantei de recurs ... instanta de recurs fiind Curtea de apel ... impotriva acestei hotarari ati formulat o cerere de revizuire care v-a fost respins ca fiind inadmisibila ... corecta decizia instantei, intrucat daca ati invocat art.322 pct.7 C.proc.civ. vechi , din cuprinsul cererii nu reiesea ca insasi Curtea de Apel a pronuntat o alta hotarare intre acelasi parti contrara celei pe care ati atacat-o cu revizuire.
Nu am invocat 322 pct 7.
Am interpretat gresit acum , insa nu am invocat in instanta art mentionat mai sus.
Caut sa gasesc o cale, intreb..si fireste astept un sfat.
Am invocat art.322 pct 5 .N-am inca ras.hotararii, insa probabil s-a dat adm, ca nefiind invocat fondul in luarea deciziei instantei de recurs.
M-ati putea lamuri, de ce anume se considera de regula ca nu se intra in fond ptr a da decizia, cand instanta nu poate sa inteleaga altfel situatia, si chiar curinde in hotararea admiterii recursului fapte regasite in fond.
Recurs - revizuire
lungu1on
Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ?
Se poate cere ... (vezi toată discuția)