avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinerea salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinerea salarii compensatorii

Buna ziua.
am fost angajata cu data de 01.07.2004 la o subunitate din cadrul Regie Natioanale a Padurilor.In urma organizari activitati si retrocedari padurilor mi s-a restructurat postul. Mi s-a oferit alt post prin participare la concurs din cadrul Directie Silvice sau somaj. Am obtat pentru varianta de somaj stiind ca nu era sansa sa iau postul scos la concurs.Scrie in decizie ca personalul disponibilizat beneficiaza de masuri de protectie sociala prevazute de Legea 174|16.05.2006.Mi se spune de la unitate ca nu beneficiez de salari compensatori, dar nu imi spune de ce.
Va rog frumos sa imi dati si mie un raspuns daca se poate si trebuie sa fac?
Va multumesc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:59, 8 Iunie 2010
Depinde ce este prevazut in ccm la nivel de ramura/unitate.In general , salariile compenstorii se dau pentnu concediere colectiva.
Concedierile conf.art 65 CM beneficiaza de compensatii in conditiile prevazute de lege si CCM aplicabil.

Chiar trebuie sa fie concediere colectiva pt. a primi compensatii?
Parca in CM zice altceva,sau ma insel?
1. Salariile compensatorii se dau si pentru concedierile individuale.
2. Unele CCM prevad mai multe salarii compensatorii pentru concedierile colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salari compensatori andreiandrei470 andreiandrei470 buna seara as avea o intrebare in urma organizari Regie Nationale a Padurilor,am fost disponibilizata oferindumi sa particip la concurs pentru alte posturi ... (vezi toată discuția)
Protecție socialã andreiandrei470 andreiandrei470 Bună seara. Vă rog să imi dați o lămurire, eu am fost disponibilizată anul aceasta din cadrul Regie Naționale a Pădurilor,sunt în șomaj ... (vezi toată discuția)
Angajatorul imi poate modifica salariul? elims elims este posibil ca angajatorul sa imi restructureze pozitia. Si mai este posibil sa imi propuna o alta pozitie. Care sunt drepturile mele in cele doua cazuri, ... (vezi toată discuția)