avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul imi poate modifica salariul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul imi poate modifica salariul?

este posibil ca angajatorul sa imi restructureze pozitia. Si mai este posibil sa imi propuna o alta pozitie.
Care sunt drepturile mele in cele doua cazuri, conform noului cod al muncii?
- daca imi restructureaza pozitia am dreptul la 1 salariu? Nu stiu sa avem contract colectiv de munca la nivel de companie.
- daca imi propune o alta pozitie, este posibil sa imi modifice si salariul? si sa imi ofere salariu conform acestei noi pozitii, sau nu imi poate modifica salariul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 19 Aprilie 2011
1. Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii ori a falimentului.

2. Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Salariile compensatorii sunt cele prevazute in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate.

3. In conditiile in care va ofere un alt post, exista si posibilitatea ca salariul pentru acel post sa fie sub salariul postului desfiintat.
o ultima intrebare: acum, conform noului cod al muncii in vigoare de la 1 mai, cumva se mai acorda 1 salariu compensator la desfiintarea pozitiei in urma reorganizarii?
locul in care lucrez nu are CCM la nivel de unitate si CCM aplicabil era cel valabil la nivel national.
Ma intreb acum, prin desfiintarea CCM la nivel national, daca se mai acorda salarii compesantorii la desfiintare pozitie.

va multumesc mult, elims
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Nemaiexistand CCMN , va puteti raporta la ccm la nivel de ramura de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva albinutzuX albinutzuX Buna ziua, Speta se prezinta astfel: o companie cumpara o a doua companie cu acelasi obiect de activitate. Dupa o perioada de provizorat in care s-au preluat ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca,la o societate romanik romanik Suntem o societate cu 68 de angajati si avem si sindicat.Avem contract colectiv de munca,incheiat de acum 5 ani si cand l-am facut eram obligati sa ... (vezi toată discuția)