1. In Legea 174/2006 nu spune ca daca nu suneti angajata nicaieri beneficiati de masuri de protectie sociala, spune ca in cazul concedierii beneficiati de masurile de protectie sociala prevazute la art.2:
Art. 2. -
(1) Persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, prevazute la art. 1, ca urmare a predarii treptate a padurilor catre proprietari, beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) la momentul disponibilizarii, respectiv desfacerii contractului individual de munca, de o suma egala cu de doua ori salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care se fac disponibilizarile, comunicat de Institutul National de Statistica;
b) indemnizatia de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare, precum si un venit lunar de completare. Venitul lunar de completare este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de disponibilizare, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mare decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care se fac disponibilizarile, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj.
(2) Venitul de completare se acorda lunar de la data stabilirii indemnizatiei de somaj, dupa cum urmeaza:
a) pe o perioada de 12 luni, pentru personalul disponibilizat, cu vechime in munca de pana la 12 ani;
b) pe o perioada de 16 luni, pentru personalul disponibilizat, cu vechime in munca cuprinsa intre 12 si 16 ani;
c) pe o perioada de 20 de luni, pentru personalul disponibilizat, cu vechime in munca cuprinsa intre 16 si 20 de ani;
d) pe o perioada de 24 de luni, pentru personalul disponibilizat, cu vechime in munca de peste 20 de ani.
(3) Nu beneficiaza de venit de completare persoanele care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru stabilirea indemnizatiei de somaj.
(4) Venitul lunar de completare acordat personalului disponibilizat, dupa expirarea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj si pana la incheierea perioadei prevazute la alin. (2), este egal cu salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de disponibilizare, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mare decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care se fac disponibilizarile, comunicat de Institutul National de Statistica.
(5) Persoanele disponibilizate conform prevederilor alin. (1) beneficiaza de plati compensatorii. Alte forme de compensatii, potrivit contractului colectiv de munca, pot fi acordate daca Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are posibilitatea sa le acorde, in conformitate cu hotararea consiliului de administratie.
(6) Platile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca in vigoare la data disponibilizarii colective pot fi acordate lunar, indiferent de prevederile din contract, aceste plati avand acelasi regim de impozitare ca si indemnizatia de somaj.
(7) In cazul in care persoanele disponibilizate potrivit prevederilor alin. (1) beneficiaza de plati compensatorii sau de alte forme de compensatii, potrivit contractului colectiv de munca, conform prevederilor alin. (5), din bugetul asigurarilor pentru somaj se acorda venituri de completare pentru un numar de luni egal cu diferenta dintre perioada prevazuta la alin. (2) si numarul de luni pentru care s-au acordat plati compensatorii.
(8) In lunile in care se acorda platile compensatorii prevazute la alin. (7), plata indemnizatiei de somaj si a venitului de completare se suspenda si se reia in lunile in care aceste plati compensatorii nu se acorda.
2. Verificati daca ati beneficiat de aceste masuri de protectie sociala.
3. Sa ramaneti inscrisa la Agentia de Somaj, in cautare de loc de munca, poate vi se face o oferta.