Sunt angajat la un Spital jud de urgenta si detin si o autorizatie pfa din anul 2007 pe care n-am obtinut venituri dar la care am platit anual un impozit forfetar(norma fixa).Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc cas, aj.somaj si pensii si pentru sumele din decizia de impunere(ca venituri realizate anual)din moment ce platesc aceste taxe ca salariat. Se pot plati retroactiv?
Imi cer scuze,dar nu se intelege care sunt partile contractante, cu cine se semneaza contractele.Daca in cazul unui contract de inchiriere acesta se face cu Asociatia in baza unui tabel cu acordul majoritatii proprietatrilor, in cazul contractelor de folosinta si de concesiune acestea se fac la fel sau direct cu proprietarii si apoi se inregistreaza la Asociatie.Am dreptul sa negociez in vreun fel suma sau aceasta mi se impune.Daca da, cu cine o fac, cu vecinii proprietari sau cu presedintele de asociatie ?Eu inteleg ca acesta doar intermediaza contractul si suma de plata. Multumesc mult !
Un uscator poate fi folosit de catre un locatar in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune. Spuneti-mi va rog in ce consta contractul de folosinta si de concesiune.(cum poate fi realizat).
Imi pare rau,nu cred ca vorbim aceeasi "limba". 'A intemedia",a fi intermediar
inseamna a mijloci, a inlesni(D.E.X.).Seamana asta cu "a impune"?.Eu am fost,cred destul de clar:Nu a existat negociere(discutie,tratare).Si dumneavoastra a-ti spus ca pot negocia.Deci mi se parea normal sa fie o discutie,tratare si pe urma sa fie fixata suma.Prin urmare, doream o negociere inainte, in sensul real al cuvantului.Nu contest in nici un fel persoana presedintelui ci unele actiuni ele dansului.Este corect sa se faca anumite lucrari pe scara si sa nu fim consultati , sa nu se prezinte ofertele?Noi credem ca nu.V-am spus, apreciez munca unei Asociatii si eu ma implic in rezolvarea problemelor, si nu doresc decat sa mi se respecte drepturile atatea cate sunt.Legea este interpretabila(ca la noi..)si tocmai de aceea v-am cerut o parere pertinenta. Va multumesc oricum !
Imi pare rau ca am fost inteles gresit.In lege scrie ca poate"intermedia inchirierea spatiilor comune."nu ca "fixeaza" chiria u n i l a t e r a l,.Nu m-a consultat nimeni si nici pe vecini,n-a existat o negociere. Scuze pentru..."ton" dar nu mi se pare normal ca in cadrul unui condominiu cum este o scara de bloc(unde suntem cu totii la fel de proprietatri),sa se ia hotarari(au mai fost si altele)de catre cineva din afara condominiului(fie el si presedinte de as,)care poate avea alte interese.
Binenteles, nu pot sa nu fiu de acord cu o negociere in limitele bunului simt.Dar nu sa mi se impuna o suma pe care n-am cum s-o platesc.Stiu, o sa-mi ziceti sa renunt,dar uscatorul e cumva in apartament(din constructie)si ar foarte greu sa-l foloseasca cineva din afara.
p.s.Am toata stima pt. munca din asociatie in general, atunci cand este facuta corect,eu insumi am fost membru(nerenumerat) in Comitet mai mult de 15 ani.
Multumesc mult pentru intelegere !
Deci sa inteleg ca Asociatia, reprezentata de presedinte(renumerat din banii nostrii si care stiu ca are rolul de a administra condominiul) ne poate fixa orice chirie pe un spatiu pe care noi (inclusiv eu) suntem proprietari ?Exista asta stipulat undeva in lege ?
Multumesc mult pt . raspunsuri !
In legatura cu chiria pentru uscator, mentionez ca locuiesc in imediata vecinatate a uscatorului(parter)-il folosesc ca bucatarie la apartament cu 2 camere, l-am inchiriat de mai bine de 10 ani cu acordul tuturor locatarilor(100%),acestia nu si-au manifestat in nici un fel dorinta de a mari chiria si in acest context nu stiu daca este corect sa mi se mareasca chiria numai la hotararea comitetului (presedintelui) la nivelul chiriei pentru un sediu de firma-de exemplu. Multumesc!
Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de inchiriere valabil pana in 2011.) Multumesc!