In primul rând vreau sa va multumesc pentru răbdarea și buna explicare a răspunsului Dvs .
Acum , ce pot sa va spun este ca întrebând între cunoscuțiinte , fara pregătire in domeniu dar care s-au confruntat cu o situație asemănătoare , am primit alt sfat . Și anume de a nu aștepta acasă plicul cu decizia . Ci , sa printez de pe net pagina din portal și cu ea sa merg sa predam permisul in 15 zile de cand sa afișat pe net . Ca asta e una din obligațiile noastre sa urmărim desfășurarea procesului , și dacă am aflat chiar și in aceasta maniera -de pe portal. Net , decizia instanței , atunci de la acea data trebuie calculat .
Dar ! Aveți dreptate in ceea ce a zis instanța așa scrie “ de la comunicare “ și nu de la pronunțare .
Și da ! Așa am interpretat-o și eu , ca încă 30 de zile CEL PUȚIN permisul rămâne la noi ( ptr ca zice “ cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare . Cererea se va depune la JUDECĂTORIA .... “ )
Nu va supărați ca insist , dar va rog dacă mai aveți răbdare sa cititi , dacă mai sunt și alte persoane care pot da un sfat , sau pot confirma una din variante , v-as ruga sa ma ajutați . Timpul trece și in câteva zile trec 15 zile de la data cand s-a postat pe portal soluția pe scurt .
Va multumesc tuturor care cititi și mult respect !
mariustz a scris:
Am mai postat acest lucru in forum, o sa va explic si dvs.
1. Permisul se preda, dar nu acum, ci in 15 zile de cand decizia ramane definitiva, nu 15 zile de cand pierde contestatia. Decizia ramane definitiva dupa ce expira cele 30 zile de apel. Iar cele 30 zile de apel curg din momentul in care va ajunge plicul cu decizia acasa, sunt "30 zile apel de la comunicare", nu de la "pronuntare".
2. O sa dureze acum aproximativ 1-2 luni pana se redacteaza, date fiind sarbatorile nu cred ca o sa ajunga curand plicul acasa, iar sotul dvs in tot acest timp tine permisul,
Prin urmare:
- dupa ce ajunge plicul acasa (peste vreo 2 luni), asteptati inca 30 zile (dreptul de apel), dupa ce trec si astea 30 zile mergeti la judecatorie sa legalizati hotararea din plic.
- dupa ce legalizati hotararea, o sa aiba mentiunea "definitiva si irevocabila din data de:", ei bine din data aia curg 15 zile in care trebuie sa predea permisul.
- cu hotararea se merge la politie si se preda permisul
Desigur poate face si apel insa e posibil sa ramana fara permis cand ii este lumea mai draga, posibil sa dureze inca vreo 6-7 luni. Iar la apel nu mai are cale de atac, asa ca este definitiva din prima, si atunci chiar trebuie sa-l predea in 15 zile de cand pierde apelul. Acum nu trebuie.
Sper ca ati inteles, daca nu, spuneti-mi ce si va explic.