Si totusi asa s-a intamplat, institutiile in cauza fiind ale consiliului local. Daca e corect sau nu ce fac ei, este treaba lor, problema mea este cu ce TVA stornez si refacturez. Exista acel art.134 alin7 si art. 140alin3 care mi-ar permite sa fac facturile cu 19% dar, ma gandesc ca eu stornez o cheltuiala nu si TVA-ul, facturile de stornare si refacturare incadrandu-se in perioada de 24%.
S-au facturat lucrari de constructii montaj unei unitati, facturarea facandu-se cu un TVA de 19%. Ulterior, lucrarile au fost transferate unui alt beneficiar printr-un contract de novatie, facturile neachitate fiind necesar a se storna si refactura noului beneficiar. Intrebarea e, stornarea si refacturarea acelor facturi se face cu 19 sau cu 24%?
In cadrul unui contract de novatie, adica, lucrarea de constructii-montaj este trecuta de la un beneficiar la un alt beneficiar, facturarea initiala facandu-se cu 19%, stornarea si refacturarea lucrarilor se face cu 19 sau 24%?
un expert contabil ce are un contract de tinere a evidentei contabile cu o societate, poate intocmi un raport de expertiza extrajudiciara in vederea majorarii capitalului social pentru acea societate?