In cadrul unui contract de novatie, adica, lucrarea de constructii-montaj este trecuta de la un beneficiar la un alt beneficiar, facturarea initiala facandu-se cu 19%, stornarea si refacturarea lucrarilor se face cu 19 sau 24%?
S-au facturat lucrari de constructii montaj unei unitati, facturarea facandu-se cu un TVA de 19%. Ulterior, lucrarile au fost transferate unui alt beneficiar printr-un contract de novatie, facturile neachitate fiind necesar a se storna si refactura noului beneficiar. Intrebarea e, stornarea si refacturarea acelor facturi se face cu 19 sau cu 24%?
nu e corect ceea ce vreti sa faceti.
prestatorul va factura catre al doilea beneficiar doar serviciile efectiv prestate catre acesta prin contract de prestari servicii.
primul beneficiar poate sa vanda celui de-al doilea imobilul in faza in care este in acest moment, recuperandu-si astfel investitia sa.
Si totusi asa s-a intamplat, institutiile in cauza fiind ale consiliului local. Daca e corect sau nu ce fac ei, este treaba lor, problema mea este cu ce TVA stornez si refacturez. Exista acel art.134 alin7 si art. 140alin3 care mi-ar permite sa fac facturile cu 19% dar, ma gandesc ca eu stornez o cheltuiala nu si TVA-ul, facturile de stornare si refacturare incadrandu-se in perioada de 24%.