As avea nevoie de cateva sfaturi legate de un SRL.
La finele anului trecut am infiintat un SRL cu inca o persoana (50%/50%). Cu putin timp in urma am descoperit ca asociatul meu nu a acoperit cateva bilete la ordin si CEC-uri. Odata ce l-am confruntat, situatia a scapat de sub control. M-am trezit cu contractul de chirie pentru spatiu de birouri reziliat pentru neplata, yalele schimbate dar cu toate bunurile firmei in acel spatiu si un nou contract de inchiriere pentru acelasi spatiu pe numele asociatului meu. Mai mult de atat, acesta nu a platit ultima rata la OSIM pentru o marca inregistrata pe firma, marca a fost anulata si el a inregistrat-o pe numele sau. De asemenea acesta a facut mai multe achizitii de bunuri pe firma, insa acele bunuri sunt in continuare folosite de el (ex. laptopuri, calculatoare, etc.). In actele contabile el figureaza ca a creditat firma cu 30.000 de lei, insa nu exista un contract de imprumut intre el si firma, iar din aceasta suma 10.000 lei au fost banii investiti de mine, insa nu am nicio dovada.#-o
Intrebari : cum pot iesi din firma fara sa ma trezesc ca am de platit bilete si CEC-uri refuzate? care sunt caile legale care le am impotriva asociatului? care sunt consecintele care ar trebui sa le suport? cum imi pot recupera investitia?