Eu ma gandeam ca pot sa contest pentru ca ei nu m-au vazut decat oprit si au dedus din pozitia masinii ca am condus pe contrasens .
Am dubii in privinta a ceea ce sa scriu in contestatie : sa scriu ca masina era oprita pe stanga strazii cu botul indrepat catre sensul opus adica asa cum a fost in realitate ?
Prima dovada avea perioada de 15 zile din 06.06-20.06 iar a doua incepea din 09.06-20.06 pe durata de 12 zile ; deci ambele dovezi au termen de circulatie pana pe 20.06.
Buna ziua !
Problema mea e un pic mai deosebita: mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile in data de 06.06 pentru incalcarea marcajului longitudinal continuu + 4 puncte + amenda 240 lei . Am semnat PV-ul.
Ieri in 09.06 ciculand pe sensul meu de mers , am semnalizat si virat stanga si am oprit masina la poarta la cineva ; era linie discontinua , masina era oprita in afara carosabilului, dar intr-adevar indreptata cu botul catre sensul opus.
Masina politiei a trecut prin dreptul meu si m-a vazut oprit dar a mers mai departe si a oprit la circa 500 metri unde m-a asteptat. Cand mi-am contiunuat drumul dupa un sfert de ora , m-a oprit pe dreapta pentru conducere pe sens opus si mi-a luat dovada care o aveam deja pe 15 zile , mi-a dat alta dovada pe 12 zile .
Nu am semnat PV-ul si am incercat sa explic ca eram oprit in afara carosabilului , dar mi-a spus ca tot am mers 1-2 metri ca sa ajung in pozitia aia si nu am voie sa schimb directia fara a efectua manevra de depasire . Pe ambele dovezi puteam circula doar pana la 20.06 si daca nu am vrut sa-l semnez nu mi-a aratat cat se suspenda si cate puncte , am aflat doar ca amenta e 360 lei, nu ma lasat sa-mi notez obiectiunile.
Intrebarile mele ar fi :
-dovada a doua o anuleaza pe prima ? sau se cumuleaza cele 2 luni de suspendare?
-si cum se executa ?din data de 21 incepe prima sanctiune si dupa ce se termina prima o execut pe a doua ?
-cand fac contestatia ? dupa ce vine PV-ul prin posta sau pot acum pana nu expira dovada?
Multumiri !