avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna ziua !
Problema mea e un pic mai deosebita: mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile in data de 06.06 pentru incalcarea marcajului longitudinal continuu + 4 puncte + amenda 240 lei . Am semnat PV-ul.
Ieri in 09.06 ciculand pe sensul meu de mers , am semnalizat si virat stanga si am oprit masina la poarta la cineva ; era linie discontinua , masina era oprita in afara carosabilului, dar intr-adevar indreptata cu botul catre sensul opus.
Masina politiei a trecut prin dreptul meu si m-a vazut oprit dar a mers mai departe si a oprit la circa 500 metri unde m-a asteptat. Cand mi-am contiunuat drumul dupa un sfert de ora , m-a oprit pe dreapta pentru conducere pe sens opus si mi-a luat dovada care o aveam deja pe 15 zile , mi-a dat alta dovada pe 12 zile .
Nu am semnat PV-ul si am incercat sa explic ca eram oprit in afara carosabilului , dar mi-a spus ca tot am mers 1-2 metri ca sa ajung in pozitia aia si nu am voie sa schimb directia fara a efectua manevra de depasire . Pe ambele dovezi puteam circula doar pana la 20.06 si daca nu am vrut sa-l semnez nu mi-a aratat cat se suspenda si cate puncte , am aflat doar ca amenta e 360 lei, nu ma lasat sa-mi notez obiectiunile.
Intrebarile mele ar fi :
-dovada a doua o anuleaza pe prima ? sau se cumuleaza cele 2 luni de suspendare?
-si cum se executa ?din data de 21 incepe prima sanctiune si dupa ce se termina prima o execut pe a doua ?
-cand fac contestatia ? dupa ce vine PV-ul prin posta sau pot acum pana nu expira dovada?
Multumiri !
Cel mai recent răspuns: popescus , utilizator 20:26, 15 Iunie 2010
puteti ataca cu plangere contraventionala procesul verbal chiar inainte de a se comunica insa nu veti cunoaste exact ce sa contestati.Eventual puteti preciza ca veti depune motivele plangerii in momentul comunicarii procesului verbal.
Procesul verbal de contraventie il veti contesta la judecatoria competenta teritorial,in termen de 15 zile de la primirea acestuia la domiciliu,.
Cand ati fost oprit a doua oara aveati dovada de circulatie ?
Pe cate zile ?
Prima dovada avea perioada de 15 zile din 06.06-20.06 iar a doua incepea din 09.06-20.06 pe durata de 12 zile ; deci ambele dovezi au termen de circulatie pana pe 20.06.
In mod normal la doua suspendare nu trebuia sa vi se mai dea dovada cu drept de circulatie,dvs.aflandu-va deja in interiorul unei prelungiri de dovada.
Lasati-o cum a cazut si formulati contestatie daca aveti cum sa o dovediti .
Art. 214. din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede:

(1) În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă, fără ca aceasta să depăşească 90 de zile.

(2) Când o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioada în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie.

ATENTIE! Dvs. va incadrati la alin.(2), alin.(1) se apllica in cazul in care savarsiti simultan doua sau mai multe contraventii.

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera necul necul Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este permisa oprirea autovehiculelor pe partea stanga a drumului public intruct in regulament nu se specifica cu litera ... (vezi toată discuția)
Am contestat pv, permisul este inca la ijp. am contestat procesul ... ion + ion + Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)