avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul ...

Am contestat PV, permisul este inca la IJP.
Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 zile dupa ridicarea permisului pentru 120 zile am facut contestatie pentru anulare proces verbal contraventie. Dupa alte 15 zile am facut cerere de renuntare la judecata. Dupa o luna am cerut retragerea cerererii de renuntare la judecata. Dupa o luna a avut loc prima sedinta de fond si s-a fixat un nou termen peste 15 zile. Apoi s-a fixat pronuntarea exact cand se implinesc 119 zile de cand s-a retinut permisul. Acum se amana din nou pentru 14 zile.
In tot acest timp permisul a fost in custodia IJP si evident nu am circulat cu autoturismul. Ce sa fac sa recuperez cat mai repede permisul?
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:40, 23 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa așteptați să încheiați partea cu instanța și după aceea să efectuați, de drept, suspendarea. În momentul când se depune plângere împotriva PV de contravenție nu se mai efectuează acea suspendare.
Inseamna ca daca au trecut 120 zile plus 15 pana la decizie, fara sa recuperez sau sa-mi fie trimis permisul acasa voi face o suspendare de 255 zile sau poate si mai mult. Pot sa-mi vand masina atunci! IJP nu are si el obligatia sa-mi trimita permisul acasa daca suspendarea a incetat odata cu contestatia. Eu m-am prezentat le ei cu adeverinta de contestatie insa nu mi l-au dat pe motiv ca nu am dovada eliberata de agent si pe care nici nu am mai gasit-o dupa 15 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
ion +, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
IPJ nu are aceasta obligatie si suspendarea nici nu a inceput.
Inseamna ce am banuit. Am mers cu autobuzul 120 zile cand puteam sa am permisul.
Daca in OUG 195 scrie articolul 102, aliniat 4, litera c (mic) si in pv este completat art...............litera C (mare), are relevanta?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mircea_barto mircea_barto Mi-a fost suspentat permisul de conducere auto, pentru depasire in zona de actiune a indicatorului \"depasirea interzisa\", in data de 13.11.2010. Cred ca e o ... (vezi toată discuția)
2 procese verbale cu diferente Timeeea1 Timeeea1 Buna ziua. Tocmai am avut un accident auto: eu ieseam de pe o strada laterala in DN spre dreapta, nu am depasit linia dintre benzi, m-am asigurat ... (vezi toată discuția)
Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile dacă nu există un proces verbal de constatare a vreunei contravenții? Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile in situatia in care nu exista un proces verbal de constatare a vreunei contraventii? (vezi toată discuția)