avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate a_andreea

Activitate a_andreea

Răspuns la discuția Eroare depunere bilant
Eu cred ca eroarea nu are legatura cu declaratia mentionata de dvs.
Asa cum citati din legislatie numai entitatile care nu au desfasurat activitate de la infiintare au posibilitatea depunerii declaratiei nu si cei care in anul anterior au depus bilant.
Si eu am aceasta eroare la una dintre societatile care nu au avut activitate in anul 2012 insa la altele am validare fara erori .
Răspuns la discuția TVA la incasare
Modalitatea de incasare nu conteaza, doar data la care se considera a fi incasata, difera:
- virament bancar, cec, cambie, bilet la ordin, card - data de pe extrasul de cont

Care este data deducerii TVA in cazul in care achit datoria catre furnizor prin girarea unui BO/CEC primit de la client. Pe extrasul meu nu apare niciuna dintre cele doua operatiuni, eu intocmesc doar un proces verbal de predare - primire a BO/CEC.
multumesc pt raspunsuri si pt timpul acordat. ar fii ideal sa facturez la data avizului, dar supermarketurile nu accepta factura decat dupa data receptiei. o sugestie din partea auditorilor ar fii : 357 = 371, la data avizului. dar in cazul unui control oricine vede sold la 357 intreaba de contractul de custodie. vis-a-vis de inregistrarea aceasta ce parere aveti.
Intradevar vreau sa am evidenta reala a stocului. Imi puteti spune cum ar trebui sa fac inregistrarea corect in contabilitate si sa am si stocul real?
Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta:
Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie.
In momentul receptionarii marfurilor de catre supermarket-uri, societatea noastra emite factura.
Intre data emiterii avizului si cea a emiterii facturii sunt maxim 7(sapte) zile, astfel incat la sfarsitul unei luni exista posibilitatea de a avea avize nefacturate (in functie de localitatea in care se expediaza marfurile).
Urmare a acestei situatii , am inregistrat avizele in contabilitate astfel:
418 = 707 ; 418=4428 Si concomitent: 607 = 371
urmand ca la data emiterii facturii sa inregistrez:
4111 = 418 ; 4428 = 4427
As vrea sa stiu daca este corecta inregistrarea mea si faptul ca pe baza avizului imi constitui un venit.De asemenea, as dori sa stiu cand intervine exigibilitatea TVA, la data emiterii avizului sau la data emiterii facturii?