avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Activitate paultumanian

Activitate paultumanian

Alineatul (1) lit. c) din art. 213 de mai sus, aşa cum a fost modificat prin OUG 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, se încheie cu următoarea frază: „dacă nu realizează alte venituri decât cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi”.
Această formulare o înlocuieşte pe cea anterioară: „dacă nu realizează alte venituri decât cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi, precum şi cele provenite din pensii”.
După cum se poate observa, menţiunea „precum şi cele provenite din pensii” a dispărut. Aşadar de la 1 ian. 2011, pensionarii beneficiari ai Legii 189/2000 nu mai beneficiază de scutire de la plata contribuţiei CASS.
Răspuns la discuția procura notariala
"Art. 59. Cand notarul public are indoieli [subl. m.] cu privire la deplinatatea facultatilor mintale ale vreuneia dintre parti, procedeaza la autentificare numai daca un medic specialist atesta in scris ca partea poate sa-si exprime in mod valabil consimtamantul in momentul incheierii actului." (Legea notarilor publici 36/1995)