avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura notariala

Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate impreuna cu 2 surori?
Cel mai recent răspuns: paultumanian , utilizator 18:30, 10 Iunie 2010
ii trebuie certificat din care sa reiasa ca este in deplinatatea facultatilor mintale.
Multumesc pt. raspuns. Cine poate elibera acest certificat?
Mergeti la INML si obtineti un astfel de certificat.Fara asa ceva, un notar care se respecta nu va face procura.
Unei persoane de 78 de ani care se comporta normal si nu da semne evidente ca nu ar avea discernamant , pentru a da o procura de vanzare sotiei ii trebuie actul de identitate si actul de proprietate al imobilului pe care doreste sa-l instraineze in original!
Cine spune ca un notar care se respecta nu ar autentifica o astfel de procura habar nu are legea notarilor si habar nu are ce raspundere are notarul public! Notarul este cel care stabileste daca este cazul sa obtineti un certificat medico-legal de la INMl sau nu! Iar un astfel de certificat nu se obtine in 2-3 zile , ci in 40-50 zile!~
Succes!
:luck:
Notarul fara un medic nu face nimic. Intai se convinge de starea mintala a persoanei dupa care face procura.

Alte discuții în legătură

Vânzări imobiliare după vârsta de 75 ani Maya 28 Maya 28 Proprietarul, în vârstă de 92ani, poate vinde terenul fără acordul urmașilor? (vezi toată discuția)
Procura si testament ContSters83715 ContSters83715 1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie? (cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?) 2) pentru un ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa - vanzatori pensionari LittleMermaid LittleMermaid Saptamana aceasta am semnat antecontractul in vederea cumpararii unui apartament. Apartamentul are doi proprietari, sot si sotie, ambii pensionari. Problema ... (vezi toată discuția)