avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzări imobiliare după vârsta de 75 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzări imobiliare după vârsta de 75 ani

Proprietarul, în vârstă de 92ani, poate vinde terenul fără acordul urmașilor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:59, 9 Mai 2020
Daca este in deplinatatea facultatilor mintale si suficient de lucid cat sa inteleaga efectele juridice ale actului si sa isi exprime consimtamantul da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vinde fără acordul urmaților deoarece există un principiu în drept-nimeni nu este obligat să lase moștenire. Problema este vârsta vânzătorului. Nu cred că vreun notariat va accepta să autentifice un act de vânzare cumpărara efără efectuarea unei expertize medico-legale. Edectuarea unei astfel de expertize va profita și cumpărătorilor...pentru siguranța actului.
Înainte de semnarea actului, vânzătorul trebuie să meargă la INML pentru efectuarea unei expertize medico-legale care să certifice faptul că vânzătorul are discernământ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu e nevoie de acordul cuiva, insa trebuie sa aiba discernamant cand vinde. Daca omul nu da semne de boala, notarul nu il va trimite la iml in ciuda varstei inaintate.
Daca banuiti ca nu mai e zdravan si ca cineva vrea sa il insele, puttei cere punerea lui sub interdictie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala stinghie stinghie Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr cota bunicii dintr-un apartament pe care îl deține împreună cu tata. ea are 85 de ani și e în deplinătatea facultăților mintale, e obligatoriu certificatul inml? Nan Bogdan Nan Bogdan Buna ziua, Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea). Bunica mai detine si ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil persoana peste 70 ani aandra aandra Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana in varsta de 79 ani. Este unic proprietar. Intrebarea mea este daca notarul este obligat sa-i ceara certificat ... (vezi toată discuția)