avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil persoana peste 70 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil persoana peste 70 ani

Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana in varsta de 79 ani. Este unic proprietar. Intrebarea mea este daca notarul este obligat sa-i ceara certificat de la I.M.L. care sa ateste ca este in deplinatatea facultatilor mintale sau trebuie sa cer eu? In lipsa unui astfel de certificat medico-legal, la ce riscuri ma expun?
Cel mai recent răspuns: aandra , utilizator 23:37, 4 Mai 2012
Notarul va decide dupa o discutie prealabila cu persoana respectiva daca este nevoie de certificat IML. El va decide daca va cere acest certificat IML.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesara prezentarea unui act medical din care sa rezulte ca vanzatorul nu are discernamantul diminuat. In mod cert notarul va va solicita acest act.
In lipsa acestui act , contractul de vc ar putea fi atacat de persoanele interesate, invocand lipsa discernamantului vanzatorului.
Sa inteleg ca nu e obligatoriu ci doar indicat sa aiba acest certificat de la IML?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost la notar astazi si acesta i-a cerut doamnei adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca e in deplinatatea facultatilor mintale. E in regula asa ? Nu trebuia sa-i ceara certificat de la IML?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine si asa.

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a discernamantului, obligatoriu pentru vanzare? Naganori Naganori Buna ziua, Sunt coproprietar, impreuna cu mama, al unui apartament pe care dorim sa il vindem. Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal pentru contract de vanzare-cumparare cu persoana in varsta cpypst cpypst Buna ziua, Doresc sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, vanzatorul fiind o persoana in varsta (80 ani). As avea urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. buna ziua, acum ... Gabi95 Gabi95 Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ziua, acum 3 luni am cumparat de la o batranica de 90 ani un apartament mobilat, dumneaei la cumparat mai ... (vezi toată discuția)