Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani.
Buna ziua, acum 3 luni am cumparat de la o batranica de 90 ani un apartament mobilat, dumneaei la cumparat mai scump, dar nu s-a putut obisnui, si a hotarat sa-l dea mai ieftin numai sa plece . L-am cumparat, la notar nu a fost nici o problema, pentru ca doamna de la care am cumparat era si este o persoana in deplinatatea facultatilor mintale. Acum dupa 3 luni, o nepoata a dumneaei m-a contactat si ma amenintă daca nu dau din bunuri(doamna vanzatoare nu a dorit sa ia bunurile, a vandut cu tot ce era) ma da in tribunal ca matusa ei nu putea sa vanda de una singura, ceea ce la notar nu a fost problema atunci. Intrebarea este, poate desface contractul de vanzare cumpărare in cazul asta? Au trecut 3 luni. Multumesc, va rog sa imi dati un raspuns!
Bună ziua!
De regulă, pentru persoane la o anumită vârstă, notarii cer acte medicale că persoana în vârstă este în deplinătatea facultăților mintale. Mă mir că nu v-a cerut notarul un asemenea act, chiar daca aparenta in ceea ce privește persoana de 90 de ani era că aceasta era în regula!
Pentru lipsa discernământului, da, se poate obține o anulare a contractului dvs.,dar apreciez că după decesul persoanei bătrâne, nu acum!
Dapix
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Stați liniștită că nu așa de simplu se poate anula un contract de V/C, pentru care s-a plătit prețul convenit între părți. De cerut poate să ceară, dar asta nu înseamnă că se și admite o cerere netemeinică și fără probe certe.
gi-jane2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
În realitate, nu exista o regula sa se ceara certificat doar ca vanzatorul e în vârstă, daca notarul are dubii în privința discernământului, il trimite la iml, altfel, nu. Nu veti avea probleme .
Eu i-as zice și batranei ca să aibă grija, poate sa nu ii lase niciun ban sau imobil.
Scrie în act ca se vinde mobilata, da? Daca nu, aveti o problema.