avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura si testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura si testament

1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie?
(cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?)

2) pentru un testatment aceeasi intrebare,

(nu am timp si bani sa pierd pe la notar) multumesc

de ex. e suficient 1 martor din vecini si unul membru al familiei?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:46, 11 Octombrie 2011
Consultati un notar public!
imputernicirea e semnata doar de cel care imputerniceste. procura o veti face la notar daca doriti sa fie luata in seama de terti.
pt un testament olograf ar fi bine sa aveti doi martori.. nu din familie
doresc sa nu fac la notar imputernicirea, de cati martori care nu sunt membri ai familiei este nevoie, multumesc

iar testamentul nu este olograf pentru ca persoana este prea in varsta sa mai scrie....( de cati martori care nu sunt membri ai familiei e nevoie? daca nu e olograf, ci doar semnat)
Nici procura, nici testamentul nu vor fi valabile. Cel olograf trebuie scris in intregime, datat si semnat de testator. Daca ziceti ca nu scrie, e egal cu zero. Procura cu martori e vax albina. Mergeti la notar.
nu vreau sa fiu carcotas, e un document semnat in fata unor martori, De ce nu poate fi respectata vointa omului (are 90 de ani si nu se poate deplasa deloc usor,) Cum rezolv fara notar, totusi? Nu poti obliga un om la 90 de ani sa scrie olograf.....e imposibil, iar deplasarea la notar e cel putin la fel de grea, la fel de grea ca si situatia mea financiara de altfel
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament olograf catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Mama mea are varsta de 87 ani si vrea sa imi lase ca mostenire un teren.avand in vedere ca eu sunt cea care o ingrijesc. Pentru un testament ... (vezi toată discuția)
Problema testament notarial rossigeo rossigeo Am fost refuzat de mai multi notari in legatura cu un testament notarial, fiecare invocand diferite probleme legate de persoana care doreste sa faca ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in italia si am nevoie să fac un testament dar nu găsesc ... Maya32 Maya32 Locuiesc in Italia si am nevoie să fac un testament dar nu găsesc nici un notar ce redactează documente și în română.Cum realizez un testament olografic ... (vezi toată discuția)