avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

cei 5 mostenitori suntem 4copii si o nepoata.Am uitat sa va mai prezint un detaliu important,eu sunt cea mai mica dintre frati si am locuit si locuiesc in prezent in apartamentul,parintilor.Tata a incheiat un act scris de mana intre mine si dansul din care rezulta ca dupa trecerea lui in nefiinta imi va acorda 1/2din apartament mie(50%),act semnat si de un martor,si insotit si de un act medical din care rezulta ca se afla in deplinatatea facultatilor mintale,astfel ar rezulta ca eu as beneficia de 50% dupa tata+(50%:5parti)10%dupa mama asta im ce priveste imobilul situat in orasul cluj.Va rog sa-mi spuneti daca actul incheiat intre mine si tata este valabil asa in forma lui in care v-am aratat(nelegalizat) si in cazul in care va fi contestat ce sanse de reusita as avea ca sa obtin acele parti lasate de parintii mei drept mostenire?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:06, 23 Martie 2011
Parintii nepoatei si mama mai traiesc?Mergeti la notariatul ultimului domiciliu in termenul de 6 luni de la deces si execitati-va dreptul de optiune succcesorala.Testamenul poate fi unul olograf.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
avvalentina, utilizator
traieste doar tatal nepoatei dar mama ei a fost sora mea si e decedata si de aceea am zis ca ea e mostenitoare dupa mama ei.Va rog sa-mi explicati ce inseamna "testament olograf"?
testament scris de mana inseamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olograf tobescu tobescu Buna ziua, am si eu un caz ca sa va supun: in luna decembrie 2007 am aflat ca nepoata mea (fata surorii mele) ne a intentat un proces in 2001 atat mie cit si ... (vezi toată discuția)
Testament olograf catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Mama mea are varsta de 87 ani si vrea sa imi lase ca mostenire un teren.avand in vedere ca eu sunt cea care o ingrijesc. Pentru un testament ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Laura P. Laura P. Intr-o succesiune dezbatuta intr veri, unul dintre mostenitori a venit cu un testament olograf . Am cerut expertiza criminalistica a acelui inscris , iar ... (vezi toată discuția)