avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate lucia popp

Activitate lucia popp

Răspuns la discuția firma dizolvata
Da, firma este dizolvata prin hot. judec. definitiva /6.11.1007, are certiifcat de inregistrare mentiuni, am depus in dec. 2007 (la sfatul functionarei de la ghiseu) si bilantul de lichidare, figureaza in evidenta Admin fiscale ca fiind dizolvata, dar nu imi elibereaza certificatul fiscal pentru radierea firmei decat daca platesc (mai bine spus am platit) toate sumele de mai sus. Nu au avut nici macar bunavointa sa ma ajute ca in loc de amenda contraventionala sa depun o cerere de prin care sa primesc doar "avertisment", cf Oug 2/2001 cu modif .
Oricum, din 7.06 pana azi 14.06.10 am fost in fiecare zi la admin fin, de fiecare data mai cereau alte si alte declaratii, mai trebuie sa mai merg si maine si daca am noroc, imi primesc si dosarul cu cererea pentru eliberarea certificatului fiscal. Ce ma asteapta la registrul comertului, nu-mi vine sa ma gandesc.
Discuție firma dizolvata
-un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana in prezent si care a depus la registrul comertului situatiile financiare de lichidare in 20.12.2007, mai plateste impozit forfetar pe 2009?
-in 7.06.10 am solicitat admin. financiare, eliberarea certificatului de atestare fiscala in vederea radierii firmei si acolo mi-au cerut:
-declaratiile fiscale trimestriale pe perioada 31.12. 2007 - 31.12.2009, pentru care m-au pus sa platesc amenda contraventionala de 500 ron
-declaratii semestriale pentru acceasi perioada din care sa reiasa ca firma nu a desfasurat activitate, si m-au pus sa platesc 100 ron amenda;
-pentru anul 2009 mi-au cerut declaratii rectificative si m-au pus sa platesc impozit minim forfetar de 1467 ron si majorari de intarziere de 319 ron.

Mentionez ca nu am facut cerere de suspendare la reg.com.

Intrebare:
-daca firma este dizolvata (publicata in mof), a depus la reg. com bilantul de lichidare (cu anexele respective , inclusiv Hotararea asociatului unic de dizolvare, lichidare), firma nu a avut datorii sau creante ,nu a avut nici un fel de patrimoniu , Cifra de afaceri 0, cheltuielile au fost cele de constituire, registre obligatorii si stampila, mai trebuia sa platesc toate sumele de mai sus?

Exista vreo posibilitate (baza legala) sa incerc in instanta sa-mi recuperez sumele platite - din singura mea sursa de venit , o pensie de 1152 ron ?
(pe langa asta mai am credit la banca, sotul este bugetar, si din 2007 am devenit pacienta pe viata a spitalului oncologic Fundeni si a spitalului Bals.
Multumesc