avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma dizolvata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma dizolvata

-un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana in prezent si care a depus la registrul comertului situatiile financiare de lichidare in 20.12.2007, mai plateste impozit forfetar pe 2009?
-in 7.06.10 am solicitat admin. financiare, eliberarea certificatului de atestare fiscala in vederea radierii firmei si acolo mi-au cerut:
-declaratiile fiscale trimestriale pe perioada 31.12. 2007 - 31.12.2009, pentru care m-au pus sa platesc amenda contraventionala de 500 ron
-declaratii semestriale pentru acceasi perioada din care sa reiasa ca firma nu a desfasurat activitate, si m-au pus sa platesc 100 ron amenda;
-pentru anul 2009 mi-au cerut declaratii rectificative si m-au pus sa platesc impozit minim forfetar de 1467 ron si majorari de intarziere de 319 ron.

Mentionez ca nu am facut cerere de suspendare la reg.com.

Intrebare:
-daca firma este dizolvata (publicata in mof), a depus la reg. com bilantul de lichidare (cu anexele respective , inclusiv Hotararea asociatului unic de dizolvare, lichidare), firma nu a avut datorii sau creante ,nu a avut nici un fel de patrimoniu , Cifra de afaceri 0, cheltuielile au fost cele de constituire, registre obligatorii si stampila, mai trebuia sa platesc toate sumele de mai sus?

Exista vreo posibilitate (baza legala) sa incerc in instanta sa-mi recuperez sumele platite - din singura mea sursa de venit , o pensie de 1152 ron ?
(pe langa asta mai am credit la banca, sotul este bugetar, si din 2007 am devenit pacienta pe viata a spitalului oncologic Fundeni si a spitalului Bals.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:38, 15 Iunie 2010
Buna ziua !
Firma este dizilvata prin hotarare judecatoreasca definitiva , in 2007 si vi se solicita plata de impozit pentru 2009? Ha ,Ha Ha !!!=D>. Inca o zi in care m- am convins de Romania ! :stunned:
Actionati in instanta finantele publice .
Cu stima !
Da, firma este dizolvata prin hot. judec. definitiva /6.11.1007, are certiifcat de inregistrare mentiuni, am depus in dec. 2007 (la sfatul functionarei de la ghiseu) si bilantul de lichidare, figureaza in evidenta Admin fiscale ca fiind dizolvata, dar nu imi elibereaza certificatul fiscal pentru radierea firmei decat daca platesc (mai bine spus am platit) toate sumele de mai sus. Nu au avut nici macar bunavointa sa ma ajute ca in loc de amenda contraventionala sa depun o cerere de prin care sa primesc doar "avertisment", cf Oug 2/2001 cu modif .
Oricum, din 7.06 pana azi 14.06.10 am fost in fiecare zi la admin fin, de fiecare data mai cereau alte si alte declaratii, mai trebuie sa mai merg si maine si daca am noroc, imi primesc si dosarul cu cererea pentru eliberarea certificatului fiscal. Ce ma asteapta la registrul comertului, nu-mi vine sa ma gandesc.
Din ce ati postat dumneavoastra eu am inteles asa:
- in 2007 dumneavoastra ati luat decizia de a dizolva si lichida firma, conform art. art 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale;
- in decursul acestui an 2007 s-a efectuat doar 2 din cele 3 etape:
1. mentionarea si inregistrarea deciziei de dizolvare si lichidare
2. dizolvarea societatii dupa trecerea celor 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial
- etapa a 3 - a respectiv radierea nu a avut loc in anul 2007 ci doar in 2010.
Potrivit legislatiei in vigoare firma plateste impozite si taxe si depune toate declaratiile necesare pana la momentul pronuntarii radierii, lucru ce nu s-a intamplat inca. Chiar daca s-a dizolvat in 2007, firma a existat din punct de vedere juridic pana in 2010. Asadar trebuia sa depuneti toate declaratiile la timp, iar din mai 2009 trebuia sa platiti impozitul minim.

In cea de-a treia etapa trebuie sa depuneti:
1.certificatul de inregistrare in original
2.certificatele constatatoare in original
3. bilantul de lichidare
4. certificatul de atestare fiscala prin care se dovedeste ca nu aveti datorii la bugetul de stat
In 7 zile de la depunerea actelor impreuna cu cererea de radiere la Registrul Comertului vi se va da un certificat de radiere si rezolutia de radiere. Doar din acel moment firma nu mai exista si nu veti mai plati nimic
Din pacate dl gheorghiu are dreptate
Societatea are personalitate juridica pana la radiere si in consecinta toate obligatiile fiscale legale
Dizolvarea reprezinta prima etapa in vederea radierii
Daca ati inceput o treaba in 2007 de ce ati lasat-o balta si nu ati radiat societatea in 2007 ??
Pe timpul lui ceasca era o vorba
Nu lasa pe maine ce poti face azi ci pe poimaine ca poate se rezolva de la sine !
Azi nu mai e valabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar la societate dizolvata topan.mfg topan.mfg O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma stelianioan stelianioan am inceput lichidarea unei microintreprinderi in 2009 si am incheiat prima etapa. In schimb nu am depus bilantul de inchidere la registrul comertului pentru ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)