avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfiintare SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfiintare SC

Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DEEAPAN , utilizator 11:22, 22 Iunie 2012
Puteti sa o dizolvati - lichidati voluntar, simultan si sa o radiati. Baza legala este art. 235 din legea nr. 31 / 1990.
Interventie moderator: @deeeapan va rog sa nu mai deschideti topicuri cu aceeasi intrebare in sectiuni diferite. Acest fapt reprezinta o incalcare a punctului 3.3. din regulamentul de postare. Topicul deschis cu aceeasi intrebare la sectiunea procedura insolventei a fost sters.
Va multumesc pentru intelegere.

@flavius1984 a scris: Sa depuneti la Registrul Comertului decizia de dizolvare a societatii in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale in 2 etape:
1. Se depune decizia de dizolvare care se publica in Monitorul Oficial;
2. Dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial depuneti documentatia pentru radierea societatii care consta in: dovada publicarii in M. Of., bilantul de lichidare, certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare in original si certificatul de atestare fiscala de la ANAF din care trebuie sa rezulte ca nu aveti datorii fata de stat.
COST 500-600 LEI.



Multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze pentru postarea gresita a mesajului. Nu am nici un fel de datorii, firma am infintat-o in martie si nu a avut nici un fel de evidenta, daca nu o radiez si nu prezint declaratia de tva la 3 luni mi-se poate intampla ceva? Decizia de dizolvare a societati de unde trebuie sa o iau? Daca firma nu a fost in functiune , asta inseamna ca nu are nici un fel de datorie si nu va trebui sa prezin nici un bilant de lichidare , este adevarat? Va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
DEEAPAN, utilizator
Dizolvarea - lichidarea voluntara si radierea se face in doua etape:
1. Depunerea la Registrul Comertului a deciziei de dizolvare - lichidare voluntara si publicarea acesteia in Monitorul Oficial. De la data publicarii deciziei se asteapta 30 de zile pentru a se initia etapa a II-a.
2. Se intocmeste bilantul de lichidare, chiar daca nu au fost activitati (se va intocmi in 0), se depune decizia de aprobare a bilantului de lichidare, documentele societatii (certificatul de inregistrare - cel colorat - si constatatoarele. De asemenea, se va depune si un certificat de atestare fiscala care se obtine de la organul fiscal prin care se adevereste ca societatea nu are datorii la bugetul de stat.
Abia dupa indeplinirea acestei etape se va radia societatea din evidentele legale.
Decizia de dizolvare nu este un formular tip, se intocmeste de asociatul unic. Spre exemplu: Subsemnata ......, identificata cu ...., domiciliata in ...., in calitate de asociat unic am decis: Dizolvarea - lichidarea voluntara a societatii si radierea ei din evidentele legale.
Multumesc din suflet pentru informatii. O zi placuta va doresc! Andreea Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl puisorul puisorul Buna ziua Stie cineva cat costa procedura de dizolvare si radiere a unei societati comerciale? SRL are administrator unic si nu are datorii la ... (vezi toată discuția)
Dzolvare - lichidare nracolta nracolta Se pot porni demersurile de lichidare si dizolvare a unui SRL cu asociat unic daca nu s-a platit ultima transa de impozit avand in vedere ca procedura dureaza ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)