avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dzolvare - lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dzolvare - lichidare

Se pot porni demersurile de lichidare si dizolvare a unui SRL cu asociat unic daca nu s-a platit ultima transa de impozit avand in vedere ca procedura dureaza cca 2-3 luni, interval in care se poate plati impozitul?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:46, 27 August 2010
Se poate in conditiile legii si daca debitul
datorat este de peste 45.000 lei.
Puteti demara dizolvarea-lichidarea in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. In prima faza veti depune hotararea AGA la registrul comertului, iar dupa trecerea a trezeci de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial, in etapa a doua va trebui sa prezentati in setul de acte pentru radierea societatii si certificatul de atestare fiscala, care desigur nu o sa va fie eliberat daca aveti datorii la stat.
..Mai exact, prima etapa a procedurii de desfiintare voluntara a firmei, respectiv etapa dizolvarii, va fi initiata in baza Deciziei Asociatului Unic de dizolvare a firmei.

Respectiva hotarare se va publica in Monitorul Oficial, urmand ca dupa scurgerea termenului legal, daca nimeni nu va face opozitie la Decizia d-voastra de dizolvare, sa puteti trece la etapa urmatoare, in care veti depune dosarul de radiere, impreuna cu Bilantul Contabil de Lichidare si Certificatul eliberat de ANAF, care atesta faptul ca firma nu are datorii catre stat.

Dupa cum vedeti, exista si cateva chestiuni, de care trebuie sa tineti cont:
1) exista posibilitatea ca cineva sa faca opozitie la decizia d-voastra de dizolvare;
2) nu puteti trece in etapa de radiere, decat daca veti putea prezenta un Certificat de atestare fiscala imaculat.

In practica, prima etapa dureaza cam 5-6 saptamani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)