avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce se intampla cu datoriile la stat ale SRL in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce se intampla cu datoriile la stat ale SRL in momentul dizolvarii?

Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 13:09, 6 Noiembrie 2012
Nu aveti cum sa radiati firma cu datorii pt ca vor face opozitie la decizia de dizolvare cei interesati!
Se va numi lichidator de catre ANAF care dupa ce va constata cuantumul debitelor pe care le datorati creditorilor, va putea sa ceara insolventa societatii cu toate consecintele care decurg din textul Legii nr. 85/2006 privind insolventa.( chiar raspunderea organelor de conducere ale societatii - art. 138)
pragul minim pentru insolventa este 45.000 RON... corect? debitele totale(toate catre stat) nu trec de 20.000 RON... lichidatorul constata asta... si? ce se intampla?

Va multumesc.
Total incorect, suma afisata de d-voastra este suma prag pentru cererea introdusa de creditor, in cazul d-voastra de catre ANAF, dar d-voastra cereti insolventa la cererea debitorului (adica a d-voastra....)
EU NU CER INSOLVENTA!!!

"Sad" a spus ca :
lichidatorul va constata cuantumul debitelor pe care le datorati creditorilor, va putea sa ceara insolventa societatii cu toate consecintele care decurg din textul Legii nr. 85/2006 privind insolventa.( chiar raspunderea organelor de conducere ale societatii - art. 138)

Eu am spus ca datoriile totale sunt de 20.000, sub pragul de 45.000 si ca NU SE POATE FORMULA CEREREA DE demarare a procedurii insolventei...

Intrebarea mea era ce se intampla in cazul acesta cu datoriile...

Alte discuții în legătură

Cererea falimentului ianian ianian Sunt asociat unic la un SRL. Am primit recent o notificare de la un furnizor mai vechi, prin care mi se aducea la cunostinta ca mi se va cere intrarea in ... (vezi toată discuția)
Dzolvare - lichidare nracolta nracolta Se pot porni demersurile de lichidare si dizolvare a unui SRL cu asociat unic daca nu s-a platit ultima transa de impozit avand in vedere ca procedura dureaza ... (vezi toată discuția)
Lichidare /faliment /dizolvare unemigrant unemigrant Buna ziua ! Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect : -in 2008 am deschis o firma impreuna cu 2 asociati - in 2009 am lasat firma si am plecat din tara, ... (vezi toată discuția)