avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare /faliment /dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare /faliment /dizolvare

Buna ziua !

Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect :
-in 2008 am deschis o firma impreuna cu 2 asociati
- in 2009 am lasat firma si am plecat din tara, permanent
- firma a mai continuat sa lucreze (prestari servicii) cateva luni, dupa care a incetat activitatea pt ca unul dintre cei mai mari clienti a reziliat contractul cu firma
- firma a ramas functionand dar nefacand nimic


Care sunt conditiile in care pot cere falimentul ? Firma are datorii la stat, datorii la furnizor de telefonie, si cam atat. Am citit pe internet si am ramas putin confuz pt ca aparent nu pot cere falimentul pana cand firma nu ajunge la datorii de 45.000ron. Intre timp, parintii mei sunt bombaradati cu scrisori pt ca sediul social a fost pe apart lor. Am inteles ca s-a schimbat legea si in momentul de fata este mai complicat.

Ma poate ajuta cineva sa fac oarece lumina in problema mea ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 22:59, 17 Octombrie 2014
Daca v-a expirat sediul asteptati sa va ceara ORC dizolvarea si se numeste lichidator.
Puteti cere dvs. dizolvarea daca va stiti fara datorii, altfel ANAF-ul sau alti creditori fac opozitie la hotararea dvs.de dizolvare. Sau faceti suspendare de activitate la ORC pt.o perioada
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
alla1975, utilizator
Firma are datorii. Ce pot face in situatia aceasta ? Din ce am inteles nu pot face nimic pana nu am datorii de 45.000 sau 40.000 ron.
Este adevarat, nu puteti cere insolventa daca aveti datorii mai mici de 40000 ron. Legea care reglementeaza insolventa si falimentul este Legea 85/2014. V-am spus: puteti face suspendare de activitate daca nu aveti sediul expirat; daca il aveti expirat innoiti perioada si faceti suspendarea sau daca nu doriti asta, lasati lucrurile asa cum sunt si va radiaza ORC din oficiu pt.neprelungirea sediului, dar se va numi un lichidator si atunci veti lua legatura cu lichidatorul care va sfatuieste ce sa faceti mai departe.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
alla1975, utilizator
Buna ziua,
Intr-adevar, in urma intrarii in vigoare a noii legi a insolventei, in iunie 2014, respectiv Legea 85/2014, valoarea minima pentru deschiderea procedurii insolventei este de 40.000 lei, atat in cazul debitorului cat si a creditorilor. Asa incat, fara depasirea acestui prag, nu puteti cere deschiderea procedurii.
Buna ziua,

Puteti cere dizolvarea la registrul comertului si lichidarea judiciara, in cadrul careia se vor "valorifica" activele ramase ale societatii pentru acoperirea pe cat posibil a pasivului. Restul se va scoate din buzuarele asociatilor si / sau ale administratorilor, eventual, se vor institui masuri executorii...pe venituri sau pe bunurile acestora.

Este foarte important insa, ca acest derapaj sa nu ajunga sa fie inscris in cazierele celor ce vor fi gasiti raspunzatori pentru proasta gestionare a societatii.... Cam asta ati mai putea incerca sa salvati.

Orium, este bine sa solicitati consultanta si reprezentare specializata, pentru ca este o situatie complexa a carei solutie nu o veti gasi pe forumuri. ineva trebuie sa ia la verificat actele societatii si apoi sa se stabileasca o strategie cu cat mai putine repercusiuni.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere = faliment ?? ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu daca starea unei societati \\"DIZOLVARE CU LICHIDARE (RADIERE)\\" este acelasi lucru cu \\"FALIMENT\\". Multumesc anticipat!! (vezi toată discuția)
Cum pot lichida un srl cu datorii? savamirela savamirela activitate suspendata ,lising (pana in 2014) ,contributii restante-imposibilitatea achitarii.Daca declar faliment pot scapa de aceste datorii catre finante ? ... (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)