avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RADIERE = FALIMENT ??
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RADIERE = FALIMENT ??

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca starea unei societati "DIZOLVARE CU LICHIDARE (RADIERE)" este acelasi lucru cu "FALIMENT". Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: ana_frincu , utilizator 12:41, 29 Ianuarie 2015
Buna ziua,

Nu, nu este acelasi lucru, desi au aceeasi finalitate, radierea.

Falimentul este, conform legii 85/2014, procedura de insolventa, concursuala, colectiva si egalitara, care se aplica debitorului in vederea lichidarii averii acestuia pentru acoperirea pasivului, urmata de radierea debitorului din registrul in care este inmatriculat si poate fi pornita doar pentru datorii mai mari de 40.000 lei de catre creditor, ori de catre debitor, in anumite conditii prevazute tot de legea 85/2014.

Dizolvarea poate fi pornita si fara indeplinirea conditiilor cerute de legea 85/2014, pentru motive precum lipsa sediului social, inactivitate, ori simpla dorinta a asociatilor.

Daca doriti sa radiati o firma, cred ca ar fi mai bine sa puneti o intrebare mai la obiect.
Informatia ma intereseaza in vederea deducerii tva pentru facturile neincasate.Asadar, daca societatea este radiata si se obtine de la registrul comertul sentinta de unde rezulta lucrul acesta, pot deduce tva -ul pentru facturile ramase neincasate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment societati teodora g teodora g o societate care este in faliment poate fi considerata ca este in stare de insolventa? (vezi toată discuția)
Deductibilitate provizioane in cazul insolventei clientului sacko sacko in iulie 2013 am primit o notificare scrisa din partea unui administrator judiciar prin care se notifica [b]deschiderea procedurii generale de insolventa ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)