Sunt asociat unic la un SRL. Am primit recent o notificare de la un furnizor mai vechi, prin care mi se aducea la cunostinta ca mi se va cere intrarea in insolventa din cauza unei datorii de 400 lei. Mai am la finante datorii de aproximativ 5000 de lei. Mentionez ca nu mai am activitate de anul trecut si am incercat sa inchid SRL-ul dar nu am putut din cauza datoriilor de la finante. Eu am materiale si produse (rochii de mireasa si articole nunta) in valoare de aproximativ 20000ron -valoare de facturare dar care la pretul pietei nu mai fac nici jumatate din suma. Toti banii familiei au intrat in aceasta firma cand organizarea de evenimente era ceruta dar am ramas cu toti bainii blocati acum cu criza. Cum poate fi acoperita suma datorata daca la produsele mele nu mai exista cerere? Se trece la recuperarea datoriilor de la administrator daca exista material pe stoc?
pentru sumele respective, 400 si 5000 lei, nu puteti intra in insolventa la cererea creditorilor, intrucat pragul minim este de 30.000 lei; avand pe stoc bunuri in valoare de 20.000 lei, nici d-voastra nu puteti formula o astfel de cerere; in ceea ce priveste raspunderea administratorului cu bunurile proprii, studiati putin art.138 din lg. insolventei si va veti lamuri ca trebuie indeplinite niste conditii ptr. ca instanta sa hotarasca asa ceva.
avocat Cristina Popescu
Pragul minim pt care se poate solicita declansarea procedurii de insolventa este de 45.000 lei.
Din ceea ce ati spus dvs, datoriile sunt mult mai mici, asa ca, daca furnizorul va formula o asemenea cerere instanta o va respinge ca inadmisibila.
Insolvență
colina
În situația unei firme inactivă din anul 2014 și pentru care doresc sa formulez cerere de intrare în insolvență, in procedura simplificată, datoria ... (vezi toată discuția)