avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce se intampla cu datoriile la stat ale SRL in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce se intampla cu datoriile la stat ale SRL in momentul dizolvarii?

Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 13:09, 6 Noiembrie 2012
Haideti sa ne lamurim cine sa ceara insolventa, d-voastra ca societate datornica sau statul?!
Topicul meu nu are legatura cu insolventa,

intrebarea mea era: Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se intampla cu debitele care raman? Mi s-a sugerat ca se transforma in titluri executorii la adresa asociatilor??? lucru care ar revolutiona definitia SRL-ului.... altcineva mi-a dat de inteles ca Finantele vor face opozitie la hotararea de dizolvare pentru ca au debite de recuperat...
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
sergiugrig, utilizator
Finantele precum si orice alt creditor al societatii cu siguranta vor face opozitie la hotararea d-voastra de dizolvare, ca atare pana nu veti achita sumele restante nu veti putea radia societatea. Chiar presupunand ca veti scapa de opozitie prin nebagarea de seama a Monitorului Oficial in care se va publica hotararea de dizolvare a societatii nu veti putea scapa in a 2-a etapa, cea de radiere unde este nevoie de un certificat de atestare fiscala cum ca nu aveti datorii fata de bugetul de stat.... Si de multe ori intr-adevar finantele se mai indreapta si impotriva administratorului ceea ce nu va revolutiona SRL-ul intrucat sanctiunile pentru anumite fapte ale administratorului sunt prevazute inca de la aparitia legii 31/1990....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea falimentului ianian ianian Sunt asociat unic la un SRL. Am primit recent o notificare de la un furnizor mai vechi, prin care mi se aducea la cunostinta ca mi se va cere intrarea in ... (vezi toată discuția)
Dzolvare - lichidare nracolta nracolta Se pot porni demersurile de lichidare si dizolvare a unui SRL cu asociat unic daca nu s-a platit ultima transa de impozit avand in vedere ca procedura dureaza ... (vezi toată discuția)
Lichidare /faliment /dizolvare unemigrant unemigrant Buna ziua ! Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect : -in 2008 am deschis o firma impreuna cu 2 asociati - in 2009 am lasat firma si am plecat din tara, ... (vezi toată discuția)