avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar la societate dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar la societate dizolvata

O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu zero, deci nu are ce sa lichideze, si nu avea datorii la data dizolvarii.Pana in prezent, la R.C. nu s-a facut radierea. Aceasta socieate este in inactivitate, conform Legii 31.
Intrebare: aceata societate este scutita de plata impozitului forfetar (OUG 34/2009 nu e clara in asfel de cazuri ).
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 12:37, 27 Iulie 2009
Dupa parerea mea este scutita de plata impozitului forfetar , desi in lege nu scrie clar acest lucru.
In cazul dvs de ce nu o radiati pana in 25.07.2009 termenul limita de depunere al declaratiilor la fisc. Dupa ce o radiati nu mai puteti sa le depuneti.
Va multumesc pentru sugestie. Am sa solicit radierea, dar nu stiu daca este primita cererea de radiere fara lichidare, desi patrimoniul firmei este zero, iar asociatii au creditat firma in ultimii ani ( credit de circa 400 ron).
Fara probleme !
- bilant de lichidare
- cerere de radiere + certif de inmatriculare in original, certif de atestare fiscala , copie MO in care s-a publicat dizolvarea
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa
o societate dizolvata nu are cum sa mai plateasca impozit forfetar.radierea se face la cerere catre instanta.
carmenmur a scris:

o societate dizolvata nu are cum sa mai plateasca impozit forfetar.radierea se face la cerere catre instanta.

radierea se face la cerere de catre registrul comertului.

Alte discuții în legătură

Se poate dizolvare+radiere fara lichidare ? eugen05 eugen05 Buna ziua Se poate sa dizolv si sa radiez voluntar o firma care nu a avut niciodata activitate , fara sa fie nevoie de lichidator . Firma nu a avut si nu are ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar CEOFIOFI CEOFIOFI Nu am platit impozitul forfetar si acum cind m-am hatarat sa desfiintez societatea-imi spune ca trebue sa platesc acest impozit(mai corect corect spus BIR )- ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)