Nu am platit impozitul forfetar si acum cind m-am hatarat sa desfiintez societatea-imi spune ca trebue sa platesc acest impozit(mai corect corect spus BIR )- se poate plati esalonat sau prin instanta exista vreo modalitate?
Nu am activitate din ian 2003 si am o pensie de 500 de lei--nu am nici cea mai mica posibilitate sa platesc atata banet..
Problema nu este chiar asa de simpla... nu prea vad cum s-ar putea fenta impozitul forfetar, in situatia in care nu ati suspendat activitatea societatii( inregistrarea suspendarii la registrul comertului si anuntarea organului fiscal in conformitate cu art. 237 alin.(2) din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale , republicata). Si daca ati lua legatura cu o firma de insolventa cheltuielile cu lichidarea-radierea societatii ar fi mult mai mari. Ideea este ca din punct vedere legal eu zic ca aveti urmatoarele variante:
1. depuneti la registrul comertului o hotarare de dizolvare si lichidare voluntara , in baza art. 235 din legea nr. 31/1990;
sau
2. nu mai depuneti situatiile financiare si societatea va fi dizolvata din oficiu;
sau
3. depuneti acum o hotarare de suspendare a activitatii societatii pe o perioada de trei ani, iar in momentul in care aveti ceva bani recurgeti la punctul 1.
Mult succes!
Dizolvare societate
ancaalina
Buna seara,
am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)