avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilant nedepus la registrul comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilant nedepus la registrul comertului

Buna seara,
Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in instanta pentru lichidarea firmei,care sunt pasii urmatori?
Eu chiar doresc aceasta lichidare numai ca nu am reusit-o altfel din cauza ca asociatul meu nu e de gasit si nu avea cine sa-mi semneze actele.
Datoriile mele catre stat sunt impozitul forfetar si penalitatile aferente,iar ale statului catre mine TVA pe care de altfel nu l-am solicitat.
Am o sanatate subrezita rau,nu m-am simtit in stare sa ma supun unui asemenea stres
Firma oricum nu mai functioneaza de mai bine de 3 ani iar eu sunt pensionar.Eram administrator si unic angajat.
Sper mult ca raspunsurile dvs sa ma ajute sa stiu la ce sa ma astept.

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 01:14, 18 Decembrie 2010
Daca nu aveti alte datorii restante in afara de forfetar, cel mai probabil societatea va fi radiata fara niciun cost pt dvs.
Multumesc mult,ar fi foarte bine sa fie asa
Eu sunt mai sceptic referitor la faptul ca radierea se va face fara cheltuieli... In conformitate cu art. 237 din Legea nr. 31/1990 se arata ce se intampla dupa dizolvarea societatii...Astfel, societatea dizolvata, DGFP sau orice persoana interesata poate numi un lichidator cu respectarea anumitor termene. Lichidatorul de buna seama nu face munca patriotica, iar radierile colective gratuite din registrul comertului sunt destul de rare. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa depuneti situatia financiara aferenta anului pentru care ati fost chemati in judecata si sa initiati o dizolvare-lichidare-radiere in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990. Pentru aceste demersuri n-ar strica sa contactati o persoana de specialitate. SUCCES!
Da,si eu ma tem de aceasta situatie,numai ca nu prea pot s-o radiez voluntar din cauza absentei asociatului.
Promit sa va tin la curent,va rog sa-mi "tineti pumnii"am mari emotii,sa scap cu bine
Nu va faceti nicio problema. Daca se dizolva societatea puteti desemna un lichidator care sa instrumenteze lichidarea-radierea.

Alte discuții în legătură

Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ancaalina ancaalina Buna seara, am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)