avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Numire lichidator la cererea DGFP?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Numire lichidator la cererea DGFP?

Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate poate cere DGFP numirea unui lichidator?
De ce nu se poate aplica art. 237, alin. 8 din legea 31/1990?
Mentionez ca la data formularii cererii DGFP catre ORC aveam certificatul fiscal cu 0 obligatii de plata.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:56, 19 Decembrie 2009
Eu cred ca o explicatie puteti gasi daca va duceti si va uitati in dosarul de lichidare unde veti vedea criteriile avute in vedere de instanta la numirea lichidatorului. Puteti face o copie dupa dosar.
Eu cred ca o explicatie puteti gasi daca va duceti si va uitati in dosarul de lichidare unde veti vedea criteriile avute in vedere de instanta la numirea lichidatorului. Puteti face o copie dupa dosar.

Nu exista un "dosar de lichidare"???
in ce calitate poate cere DGFP numirea unui lichidator?

In conformitate cu prevederile art 237 din L31/1990
"(7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. "
De ce nu se poate aplica art. 237, alin. 8 din legea 31/1990?

Deoarece a fost numit un lichidator ,numai acesta poate cere radierea societatii deci nu se mai radiaza din oficiu conform alin 8
Avand Certificat de atestare fiscala pe 0 este totusi curios ceea ce relatati.
Puteti sa imi dati mai multe detalii referitor la Certificat
Nu am avut activitate absolut deloc pe aceasta firma, am platit impozitul forfetar si pe data de 07.12 am solicitat certificat fiscal din care rezulta ca nu am nimic de plata...pe data de 08.12 DGFP formuleaza o cerere catre ORC ,in urma careia se numeste lichidator.
Ce interes are DGFP???

Presupun ca este o gresala ca multe altele ....
dar asta nu schimba cu nimic situatia orice persoana poate sa ceara numirea unui lichidator (v-am citat art din lege) fara a justifica motivul iar societatea se poate radia numai daca lichidatorul deja numit sau un altul solicita acest lucru
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Dar daca fac recurs la incheierea prin care s-a numit lichidator?
Luna aceasta pe 20 se implinesc 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare.
Nu se poate radia din oficiu???

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Bilant finante valery valery Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)