avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Numire lichidator la cererea DGFP?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Numire lichidator la cererea DGFP?

Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate poate cere DGFP numirea unui lichidator?
De ce nu se poate aplica art. 237, alin. 8 din legea 31/1990?
Mentionez ca la data formularii cererii DGFP catre ORC aveam certificatul fiscal cu 0 obligatii de plata.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:56, 19 Decembrie 2009
Puteti sa faceti recurs dar nu veti avea castig deoarece numirea lichidatorului este perfect legala conform art 237
judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator

Luna aceasta pe 20 se implinesc 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare.
Nu se poate radia din oficiu???

In conformitate cu prevederile art 237 NU !
"(6) La data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi."

"(8) Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cu citarea părţilor, conform dreptului comun."
In cazul de fata alin 8 nu mai este aplicabil deoarece jud a fost sesizat si a numit un lichidator .
Referitor la Certificatul de atestare fiscala, chiar daca a fost emis fara datorii el nu atesta 100% acest lucru. Se poate sa nu fi depus vreun bilant sau vreo declaratie , sau impozitul minim sa nu fi fost calculat corect etc lucruri depistate dupa emiterea certificatului si care au condus la solicitarea DGFP catre jud de a numii un lichidator.
In plus Cererea de numire a unui lichidator nu trebuie sa fie motivata !!
Trebuie sa va spun ca L 31 consacra in principal lichidarea ca etapa premergatoare radierii- dizolvarea si radierea voluntara art 235 precum si alin 8 al art 237 sunt exceptii care se aplica de la caz la caz
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant finante valery valery Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)