avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate Robertinoo

Activitate Robertinoo

Tot nu inteleg: pe ce criterii apreciaza instanta ca o persoana este "in nevoie" ? Merge pe criterii subiective sau pe cifre gen salariul minim pe economie, cosul zilnic etc .. ??
Si de exemplu daca persoana "in nevoie" detine un apartament proprietate personala iar cel care e obligat la intretinere lucreaza pe un salariu mediu si sta cu chirie ?? adica se raporteaza o avere de 40 000 euro plus pensie de boala la un salariu de 1400 ron si tot cel cu salariu trebuie sa intretina ? In codul familiei se pare ca asa stau lucrurile. se pot gasi insa si alte prevederi in alte legi ??
Cel care are deja o pensie de boala sau de varsta poate fi considerat "in nevoie" ?
Parintii divortati cand copilul avea 10 ani. Tatal da copilului pensie alimentara pana cand copilul termina studiile universitare. La cinci ani dupa acest moment tatal solicita pensie din partea fiului care este angajat. Tatal a fost/este pensionat medical, probabil mai recent pensionat pentru varsta (60 ani) cu venit probabil intre 7 si 900 lei. In ce conditii poate solicita aceasta pensie si ce cuantum ar avea - cum s-ar calcula ! ? Va multumesc !!!