Buna ziua, am urmatoarea problema: Am fost dat in judecata de o firma si am pierdut procesul fiind obligat sa platesc 1000 euro daune la o masina avariata. Ce pot sa patesc daca nu o platesc? Mentionez ca nu am absolut niciun venit si nicio proprietate dar am 18 ani. Pot fi pusi parintii mei sa plateasca?
Am urmatoarea problema:Am fost dat in judecata(in legatura cu accidentarea unei masini incredintate mie) si am pierdut fiind obligat sa platesc o suma mare de bani - nu este vorba de nicio ameda...doar ca trebuie sa platesc pagubele masinii unei firme. Daca sunt elev si nu am niciun venit si nicio proprietate impozitabila ce patesc? Pot fi obligat sa platesc acea suma la un termen anume? Pot sa fac puscarie sau alte sanctiuni de genul? Mentionez ca am 18 ani.
Pei masina are Casco dar problema este ca nu mi-a fost stipulat contract de inchiriere si se poate ca Casco sa nu acopere pagubele altui sofer adica sa ma puna sa platesc eu tot.
Buna ziua, am o problema destul de serioasa care mi s-a intamplat ieri. Sambata seara planuiam sa inchiriez o masina: am rezervat-o pentru o anumita ora dar la ora aceea toata firma era plecata la botezul patronului si au uitat complet de mine si de comanda mea. Pana la urma mi-a adus cineva de la firma pe care il cunostea un prieten o masina dar mentionez ca NU AM SEMNAT NIMIC, niciun contract nimic, nici macar copie de la buletin nu am dat(banii i-am dat). Si mentionez si faptul ca am 18 ani si sub 1 an experienta si firmele nu pot inchiria prin lege persoanelor sub 21 de ani si sub 1 an experienta. In decursul zilei am avut ghinionul de a face accident destul de serios(fara victime si fara implicatia altui sofer) in care am intrat intr-un garduletz. Am adus masina prin tractare vreo 300 de km pana in orasul din care am luat-o(m-a costat o avere). Acum nesimtitul de patron zice ca nu-mi deconteaza tractarea(casco) si imi cere si bani in plus. Intrebariile mele generale sunt: Poate sa ma traga la raspundere(sa repar masina din banii mei) din moment ce nu am semnat absolut nimic, doar mi-a fost incredintata masina ? Pot sa-l dau in judecata ca nu mi-a stipulat niciun contract? astfel fiind frauda. Sau chiar sa-l dea in judecata parintii mei ca mi-au dat masina desi aveam 18 ani si sub un an experienta si fara contract. Va rog astept cat mai multe raspunsuri ajutatoare. Multumesc anticipat.