Acuma m-am uitat pe hartia de la camera de comert si cine a facut a scris "comert cu ridicata", cred ca inseamna "Activitate comerciala" sau gresesc? Va trebui sa primesc acordul vecinilor? ca aici am eu problema :-((
Da, si as vrea sa stiu care e limita legala. Contabilitate, administrator, secretara si agenti comerciali care insa vind doar prin telefon, merg la clienti, trebuie sa obtin schimbare de destinatie la imobil in spatiu de birouri sau e de ajuns ca declar la ORC ca e sediu social cu birou.
M-ar interesa la un sediu social, ce se poate face legal. Ce activitate (gen contabilitate, biroul directorului, angajati) in asa fel incat sa nu trebuiasca ca sa schimb din locuinta in spatiu de biroui (comercial).
Pai calea amiabila din pacate nu merge, pur si simplu nu vrea, am cerut in judecata (dupa cate stiu eu e ceva cu ordonanta prezidentiala sa u asa ceva, care se judeca in 30 de zile) si acolo 99% ca avem caz castigat, doar ca procesul e pe septembrie si pina atunci noi pierdem bani :-(
Ma gandeam daca e posibil sa il "fortam mina" prin simplu fapt ca si el are nevoie de acordul vecinilor. De asta am intrebat daca el poate sa ocoleasca prin simplu fapt ca nu a facut modificari in structura casei si ca sunt doar birouri (punct de lucru) sau o sa fie si el obligat sa obtina acrodul.
Am o situatie pe cat se poate de bizara pe care nu stiu pe moment cum sa o rezolv.
Ca si firma, am inchiriat o casa pentru birou/club. Casa in cauza nu avea schimbare de destinatie pentru firme, era in procedura.
Aveam 2 acorduri verbale (ulterior autentificate) ale vecinilor unde era familie si mai trebuia unul de la un alt vecin care e firma. Ulterior proprietarul acelui spatiu s-a dovedit a fi rauvoitor si nu vrea sa dea acordul pentru noi, desi la el exista in chirie o firma.
Am tot incercat sa il convingem, dar nu da inapoi, o mai veche rafuiala cu proprietarii nostrii (ba ca e mai mare casa noastra etc).
Am fost chemati si la primarie sa rezolvam disputa, noua ne trebuie schimbarea de destinatie si la firma care activeaza la el.
Totusi a reusit sa faca o hartie prin care spune ca nu a schimbat nimic in structura casei si atunci nu ii trebuie schimbarea de destinatie sau ca se va acorda automat, fara acordul vecinilor (adica noi si altii din jur).
Intrebarea mea e, este legal ca el sa primeasca acordul, doar ca la el sunt birouri si nu a schimbat structura casei (e punct de lucru la el la firma care e acolo) si la noi sa se ceara tot felul de acte (intr-adevar sunt modificari de structura, dar acela e in procedura de schimbare) si ca avem si punct de desfacere (magazin).
In ce lege e specificat ca daca e birou si nu are modificare de structura nu trebuie un spatiu locativ schimbat in spatiu comercial?? Exista asa ceva??