avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate ctodor

Activitate ctodor

Discuție Raspuns banca
Vreau sa construiesc pe un teren ipotecat bancii. Cum era si normal, prin in certificatul de urbanism se cere si acordul bancii ptr. eliberarea autorizatie de cosntruire. Desi am depus o cerere la banca precum si toate actele cerute de domnisoara de la ghiseu de cateva saptamani, raspunsul bancii intarzie sa apara.

Ma intereseaza daca exista vreo prevedere legala prin care banca sa fie obligata sa raspunda cererii mele intr-un anumit timp.

Multumesc,
Paul
Răspuns la discuția Anulare donatie
Multumesc pentru raspuns. Deci trebuie deschisa o actiune in instanta. Din pacate fratele meu nu este in tara. Pot eu deschide actiune in instanta?Sau este nevoie de un avocat?De asemenea nepotul meu (fiul fratelui meu) nu este cetatean roman.
Discuție Anulare donatie
In urma cu 10ani am cumparat impreuna cu fratele meu un apartamen, fiecare avand 1/2 din el. In 2005 fratele meu mi-a donat jumatatea lui mie. La momentul donatiei, fratele meu era casatorit si NU avea mostenitori.
Din pacate nici o banca nu accepta in garantie apartamentul deoarece 1/2 este obtinut prin donatie. De asemenea si vanzarea lui este foarte dificila orice posibil cumparator se fereste sa cumpere un apartament obtinut (chiar si 1/2) prin donatie.
Intre timp fratele meu are un mostenitor (un fiu nascut dupa ce s-a facut donatia).

Fratele meu este dispus sa fac tot ceea ce este necesar sa "rezolvam" problema o data pentru totdeauna.

Din cate am citit eu, confrom Cod Civil,

Art. 836. Orice donatiuni prin acte între vii fãcute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti în timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni si sub orice titlu s-ar fi fãcut, fie chiar donatiunea mutualã sau remuneratorie, fie în fine donatiunea în favoarea maritagiului fãcutã sotilor de oricare altã persoanã, afarã de ascendentii lor, sunt revocate de drept, dacã donatorul, în urma donatiunii, dobândeste un copil legitim, un postum, sau chiar când a legitimat pe un copil natural, prin maritagiul subsecvent.


Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii necesarii anularii/revocarii donatiei ptr. ca apoi sa fac cu fratele meu un contract de vanzare-cumparare ptr. 1/2 din ap. in discutie.

Multumesc.
Paul