avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate vatajita mihaela

Activitate vatajita mihaela

Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 7 ani. In timpul concubinajullui sau facut impreuna mai multe bunuri printre care si 2 masini.Prima masina a fost luata in leasing astfel: mama si concubinul au dat avansul , dar leasingul s-a facut pe o firma de taxi; concubinul urmind sa achite ratele ,iar la terminarea leasingului masina sa fie trecuta pe numele lui. S-a terminat leasingul prin 2009 dupa care concubinul ia spus ca s-au facut actele pe masina....Mai tirziu decedeaza bunica mea, in urma careia mama mosteneste o casa pe care la vre-un an de zile o vinde. Dupa multe zile de scandal mama cedeaza si accepta sa cumpere o noua masina in aceleasi conditii tot prin firma de leasing...mai raminindu-i niste bani,pe care concubinul tot insista sa-i dea si pe aia sa faca rata la leasing mai mica, mai suportabila.Datorita certurilor pentru diferenta de bani....mama n-a mai suportat si si-a luat hainele si a plecat de la el (locuind toata acesta perioada la el acasa).Dupa ce a plecat administratorul firmei de taxi a chemat-o si a pus-o sa dea o declaratie prin care "renunta la dreptul de proprietate ce-i revine din plata ratelor"(exact asa scrie in declaratia data de mama si dictata de administrator).Acum mama ar vrea banii inapoi cei 9000 euro dati (6000 avans la masina si 3000 euro reparatia masinii vechi (care este tot pe taxi si care produce incontinure) si pregatirea noii masini pentru taxi (cu aparat de taxat, taxe,licente,foliere,etc). Mentionez ca momentan am deschis un proces civil privind concubinajul (concubinul lucrand doar 2 ore pa statul de plata la firma de taxi).Se considera inselatorie, abuz de incredere al concubinului? Dar al administratorului de firma? Pe chitanta de la avans scrie =SC"..." - numele concubinului=, iar pa toate chitantele platite scrie la fel (numele societatii-numele concubinului-ca acesta sa dovedeasca ulterior firmei ca el a platit ratele). Mentionez ca in urma vinzarii casei mama a depus banii la banca si am extrase de cont cu care pot dovedi ca banii s-au scos inainte cu doua saptamini o parte si inainte cu 3 zile alta parte.ESTE INSELATORIE, ABUZ DE INCREDERE?... SA FAC PLINGERE LA POLITIE? AM VRE-O SANSA SA-MI RECUPEREZ BANII?
Buna ziua.Ca fiecare dintre noi am si eu nemultumiri cu banca.Incepe sa sune a tortura de-acum....nici noaptea nu mai dorm de ginduri ca nu prea stim incotro sa o luam, avem senzatia ca ne pricepem un pic si dupa urmatorul pas o luam in freza.Nu am fost deacord cu AA-ul trimis de banca, am facut notificare(eu fiind codebitor) si m-au chemat a doua zi cu sotul (el fiind imprutatul) cica sa negociem marja. Mi s-a intins o cerere tip in care luam la cunostinta faptul ca ne-au instiintat ca contractul de credit a fost cesionat - lucru pe care noi l-am descoprit in AA si pe care l-am trecut in notificare; dar dat fiind ca deja aflasem de cesionare (nu ca ne-ar fi notificat ei) am convenit cu sotul sa semnam cererea in speranta si de buna credita ca este vorba despre o negociere. Noi le propuneam o marja fixa a bancii in acea cerere dupa care ei vin cu o contraoferta.Ajungem acasa si cum nu ai liniste cind ai o problema tot la ceea ce am semnat ne gindeam.Ne uitam pe forumuri pe net si ajungem la concluzia ca de fapt banca face pasi mici dar siguri pentru a se pune la adapost despre faptul ca nu ne-au notificat despre cesiune(amenda f.f.f.f mare in OUG 50/2010).Oricum au multe nereguli: comision de adm.cont netrecut in contract dar perceput abuziv timp de 4 ani (a avut grija functionara bancii sa treaca cu pixul comisionul de adm. cont pe graficul de rambursare, p.p. penalizatoare in contract sunt 3 iar in OUG 50/2010 sunt maxim 2 nemodificate in AA, nu ne-au notificat majorarea dobinzilor care s-a facut de 4 ori in 4 ani, ne-au trintit o marja cit "Casa Poporului"in AA doar ca sa-ai pastreze dobinda ( de la 0 in contract la 9.02 in AA) si multe altele. Credeti ca vor sa intre in legalitate sau de fapt doar se pun la punct cu unele chestii grave si apoi ii doare undeva in caz de proces? De buna credinta incerc sa rezolv pe cale amiabila, dar ma lovesc tot timpul de teama ca de fapt ei vor doar sa-mi traga teapa.Ce sa fac? Sa fac pligere la OPC acum sau sa astept raspunsul bancii? In contract scrie sa incercam pe cale amibila intii....Cine stie cind va fi acesta, doamna instiintindu-ma ca s-ar putea sa dureze mai mult de 30 zile.... adica trag de timp.Va rog mult un raspuns. Din 2009 avem doar un singur salar si numai noi stim cum facem sa le platim rata.Va multumesc.:help:
Răspuns la discuția Credit nou
nu stiu ce credit vrei, dar dupa cit ai muncit scrii ar trebui sa cauti alta banca.Conf. OUG 50/2010 nu ar trebui sa aiba mai mult de patru comisiona.Marja mi se pare mare (acum cotatia EURIBOR de ex. pentru creditul in euro este mica cca. 1%;dar cind v-a creste si la alte valoari cum au mai fost 4 sau ce faci? Iti v-a creste rata la 8 marja fixa plus cotatia de 4 sau 5 adica la 12-13%.... si nu mi sepr prea transparenti... cauta tot felul de tertipuri cu girant, fara girant, in valoarea creditului. Eu una as preferat cit mai simplu si fara subintelesuri. Asa as proceda eu, tu...... faci cum crezi?!
UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa perioada de 1 an in "functie de un indice de referinta stabilit de banca pentru creditele ipotecare acordate in EURO".La pct.4.2. in contract scrie asa:"La data semnarii contractului dobinda curenta este de 6,9%pe an.Nivelul dobinzii variabile este egal cu indicele de referinta al bancii pentru creditul ipotecar acordat in EURO plus marja de 0 puncte procentuale. Pe parcursul derularii contractului, cu exceptia perioadei specificate la pct.4.1.(adica perioada de 1 an), nivelul dobinzii curente se poate schimba in functie de evolutia indicelui de referinta stabilit de banca." Pe data de 17.09.2010 primesc spre studiu un act aditinal in care se contrazicsinguri la art. V citez:".....Neprimirea unui raspuns din partea imprumutantului in termenul mentionat anterior (adica 15 zile) nu este considerata acceptare tacita si contractul ramine neschimbat." Imediat cu aliniat apare fraza citez:"Neprimirea unui raspuns din partea imprumutantului este considerata acceptare tacita si contractul se considera modificat prin acord tacit, in cazul:..." .La Anexa nr.1 primesc valoarea dobinzilor si comisioanelor:1. Marja fixa are valoarea 9.02%; 2. Dobinda anuala efectiva la data semnarii contractului (fara sa specificare care data 2006 sau data cind le semnez eu actul aditional) are valoarea de 10.19%(probabil format din acel 9.02% +euribor - pe cind era 1.18 ca se dea cu valoarea lor). Pe linga faptul ca instiintarile privind modificarea dobinzii nu au aparut niciodata... si din cite mai scrie in contract banca nu modifica termenii contractului unilateral, decit in anumite cazuri extreme...neplata rate dupa instiintari(nefiind cazul aici) as dori sa stiu daca conform OUG 50/2010 nu cumva indicele de referinta al bancii ar trebui transformat in EURIBOR/LIBOR/ROBOR? Adica asta ar fi singura modificare pe care ar trebui sa o faca la un contract in derulare (in afara de comisioanele de rambursare anticipata care sunt foarte clare in OUG), iar marja de 0 p.p.nu ar trebui schimbata.Ei au facut contractul, ei au pus conditiile, sa le respecte chiar daca ies in pierdere, cum le-am respectat si noi chiar ne-au crescut dobinzile si am iesit in pierdere.La credite acordate nou la aceeasi institutie bancara pe site au afisata o marja de 6.25... cum e posibil la mine sa fie altul? doar ca sa le iasa procentul de dobinda si sa nu-mi scada rata? Intrebarea mea: AM SANSE SA CISTIG DACA-I DAU IN JUDECATA? ARE CINEVA HABAR DACA IMI TREBUIE AVOCAT SI CIT AR COSTA?CUM SE PROCEDEAZA?
VA MULTUMESC.
Răspuns la discuția obligat la plata cas?
Multumesc frumos de raspuns.... sper sa tina si la Bacau cu 1 leu/ luna (cum am mai citit pe alte forumuri). Nu se poate lua in functie de venitul net declarat in declaratia 200 la Adm. Finantelor la care am platit 16% impozit pe profit si 5,2% la sanatate?
Buna ziua.
Am fost 10 ani angajata cu contract individ.de munca cu timp integral pina in aprilie 2009. Am avut si un contract de munca cu timp partial pina in ianuarie 2010.Din decembrie 2008 mi-am deschis un PFA (parca simteam ca se strica treaba) si am avut un contract de prestari servicii din martie 2009 - pina in martie 2010. Sunt obligata sa platesc CAS din 2009 pina in prezent? Momentan nu am nici un venit nici cu contract de munca nici cu contract pe PFA.Cum doamne iarta-ma fac cu contributiile CAS? Trebuiesc platite la minimul stabilit de lege? Sincer mi-e frica sa ma duc la casa de pensii, ca astia daca te prind in sistem nu-ti mai dau drumul... si chiar n-am de unde sa le platesc cca 100 roni pe luna?!
Suntem trei copii la parinti. Tata a decedat si s-a facut succesiunea legala doar intre primii doi copii si mama, al treilea renuntind atunci dintr-o forta majora.Intre timp s-a mai vindut cite ceva din terenurile mostenite de la tata - banii obtinuti fiind impartiti la 4 (cei trei copii si mama, considerind ca asa ar fi bine intre frati si cunoscind si forta majora a celui de-al treilea).Acum fratele (cel de-al doilea copil care a intrat la prima succesiune) vrea sa investeasca in apartamentul dobindit de parinti si mostenit de cei trei in prima faza.Ideea ar fi sa se faca un act de vz-cump. cu clauza de intretinere pentru mama si cu socoteala aferenta pentru partile celorlalte doua surori.Partea financiara nu se va face efectiv, nu are toata suma si am zis sa facem un contract de imprumut precum ca fratele meu imi este dator cu o acea suma pe care trebuie sa mi-o restituie intr-o perioada de citiva 5 ani. In contract nu se va stipula nici un fel garantie, ce se va intimpla in momentul inplinirii celor 5 ani si neachitarii contractuale din partea lui?.In perioada dintre decesul tatalui si dobindirea apartamentului de fratele meu, mama a facut un contract de vz-cump.cu drept de intretinere cu bunica ( care este inca in viata).Daca bunica decedeaza inaintea mamei, eu si sora mea o mai mostenim pe mama (ma refer la bunul obtinut de la bunica) sau fratele meu devine unic mostenitor pe orice? Nu devine mostenitor doar pe apartamentul respectiv pentru care este stipulata o adresa in contract? . Dar daca mama decedeaza inaintea bunicii (fereasca Dumnezeu), cine o va mai mosteni pe bunica?. MIHAELA. VA MULTUMESC.Va rog daca s-ar putea sa-mi raspundeti si pe email. E prima data cind indraznesc, si nu stiu exact cum se procedeaza.VA MULTUMESC MULT.