avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate ctincristi

Activitate ctincristi

Răspuns la discuția PARCARE SPIC
Clar, nu ramane decat de contestat lipsa/greseala unor informatii din PV si, posibil, faptul ca PV nu a existat la momentul ridicarii masinii. Aici mai trebuie sa citesc cate ceva prin HCLS6.
Daca se solicita anularea PV din motive de "forma", ce se intampla cu sanctiunea si amenda asociata (240/120 RON)? Ramane aplicata (poate sub forma altui document/PV) sau se renunta complet si la ea? Ma gandesc ca in descrierea "in fapt" din viitoarea mea plangere contraventionala, reiese ca intr-adevar am incalcat acel articol.
Multumesc.
In citatul de mai sus se face referire la art. 143, nu 142, dar sunt corelate deci inteleg unde bati.
Concret, in cazul meu, maine o sa ma duc sa iau PV, stiu doar de la firma de ridicari ca mi-a fost trecut, in nota de ridicare, art. 63, alin. 5. Deci in principiu, ma astept sa vad asta pe PV, plus mentiunea la 143, posibil.
Inteleg ca OUG are "prioritate" si ca, incalcand art.63 alin. 5, atunci se considera ca am stationat neregulamentar, si sunt sanctionat ca atare.
Totusi, inteleg ca e posibila contestarea ridicarii masinii ca fiind ilegala, datorita unor lipsuri in legislatie. Aici as ruga un avocat sa isi exprime parerea, eventual in vederea contestarii cu judecata.
Răspuns la discuția PARCARE SPIC
Contestarea PV e scutita de taxa de timbru si e posibil sa te reprezinti si singur, nu ar fi problema. Iar despre avocat, un avocat iti poate da partea de consultanta, nu neaparat sa te sustina, ci doar sa iti spuna ce sa dai din gura in fata la judecator. Intr-o astfel de combinatie, sau in cea in care va fi reprezentant un avocat, se poate discuta de o anumita metoda de recompensare. Gandeste-te ca un avocat poate sa ceara daune considerabile, iar daca stie ca va avea castig de cauza, atunci ne putem intelege ca noi sa ne recuperam pierderea si el - orice profit rezultat din daune.
Răspuns la discuția PARCARE SPIC
Eu, probabil, sunt cealalata masina. Tot in acea alveola, tot pe 15.06.2010, tot cu numar de BZ, tot 650 RON. Urmeaza maine sa ma duc pentru PV de la Udriste...
Referitor la intrebarile tale:
1. nu cred ca are cum sa fie folosit ca argument in a nu fi sanctionat;
2. idem;
3. "parte carosabila – portiunea din platforma drumului destinata circulatiei vehiculelor. Un drum poate cuprinde mai multe parti carosabile complet separate una de cealalta printr-o zona despartitoare sau prin diferenta de nivel;" - deci probabil ca se considera parte carosabila;
4. chestia cu "obstacolul" e foarte interpretabila, si eu am inteles ca a fost scoasa din varianta de oug 195/2002 republicat, acum fiind asa: "art 64. Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă." deci au scos partea cu obstacol.
5. eu ma gandesc in a gasi un avocat care sa ma ajute pentru a contesta PV + recuperarea banilor din ridicare, pe unul din doua motive:
a) daca se sustine ce am intrebat la www.avocatnet.ro/content/for... ;
b) daca se poate sustine ca procesul de ridicare este unul ilegal; am inteles ca ar lipsi ceva din legislatie (de exemplu, publicarea in Monitorul Oficial, ceva in acest gen), incat oricine ar da in judecata ar avea castig de cauza.

Daca se ofera un avocat care sa sustina cauza a) sau b), il rog sa ma contacteze.
Intr-un alt subiect mai vechi se mentiona:

"Regulament de aplicare OUG 195/2002
Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

OUG 195/2002
Art.63.
(5) Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel
Art.65. - Cazurile şi condiţiile în care oprirea, staţionarea sau parcarea pe drumul public este permisă se stabilesc prin regulament, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă

Intrebarea mea este, daca in regulament la articolul pentru opriri voluntare interzise nu exista clauza aceasta de asezare langa si in paralel, dar este prezenta in OUG, desi regulamentul trebuia facut in conformitate... se poate aplica oricum conform art 143 a) scris pe PV?"


Intrebarea mea este aceeasi cu cea de mai sus, multumesc.