avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate canna

Activitate canna

Multumesc pentru raspuns.

In cazul deschiderii sediului in spatiu oferit de biroul de avocatura ce implicatii vor fii dupa 1 an la mutarea lui?
Buna ziua,

Doresc sa infiintez o societate comerciala cu raspundere limitata, dar singura proprietate pe care o detin este cota parte dintr-un terent cu casa obtinut prin mostenire in urma decesului tatalui meu. Restul de imobilului a fost mostenit de mama mea.
Pot folosi acesta proprietate pentru deschiderea SRL-ului ca sediu social si in ce conditii? Imi este necesar acordul mamei?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Succesiunea si noul cod civil
Alex_Munteanu a scris:

Nu puteti vinde fara dezbaterea mostenirii.



Dar o casa construita cu autorizatie, dar careia inca nu i s-a facut inca recptia poate fi prinsa in mostenire?Pentru acest imobil tin sa precizez ca se plateste impozit in prezent.
Răspuns la discuția Succesiunea si noul cod civil
Alex_Munteanu a scris:

Dezbaterea succesiunii nu are un termen legal, este imprescriptibila. In legatura cu acceptarea succesiunii, daca ceilalti mostenitori nu ii contesta calitatea el poate participa la mostenire.


Calitatea de mostenitor nu este un statut dat de gradul de rudenie, de legaturile de sange in cazul meu? Calitatea de mostenitor poate fi contestata doar pentru ca nu m-am exprimat expres intentiile in termen de 6 luni?

Daca unchiul meu vitreg (fiu adoptiv al bunicii) nu dezbate succesiunea in termenul de 6 luni, sa inteleg ca si eu ii pot contesta calitatea de mostenitor (nu ca eu as avea aceasta intentie)?

Multumesc mult pentru raspunsuri si scuze cu insistenta pe acest subiect, dar acestea imi sunt "nuante" neclare...
Răspuns la discuția Succesiunea si noul cod civil
ela76 a scris:

Nepoatele de frate ale decedatului au dreptul fiecare la 1/4 din averea persoanei decedate(unchiul decedat).Atentie! in masa succesorala a decedatului vor fi cuprinse bunurile proprii ale acestuia(daca este cazul) si doar 1/2 din bunurile dobandite in timpul casatoriei dintre decedat si sotia supravietuitoare(matusa nepoatelor), cealalta 1/2 din bunurile comune revenind sotiei supravietuitoare ca cota-parte din bunurile devalmase obtinute in timpul casatoriei.
Cele 2 nepoate au dreptul fiecare la 1/4 din averea decedatului, pe care o pot revendica oricand, deci nu doar in termen de 2 ani de la decesul unchiului. Nepoatele de frate vor vorbi cu matusa si vor face succesiunea dupa unchiul lor decedat.
In ce priveste pretentia matusii la intretinere, aceasta nu exista conform legii, pentru ca, asa cum corect ati aratat, singurul mostenitor dupa matusa va fi fratele acesteia sau nepotii din partea fratelui, care sunt rude colaterale cu matusa.
Nepoatele de frate ale decedatului nu o vor putea mosteni pe matusa, deoarece aceasta este doar afina(ruda prin alianta) si nu ruda colaterala in sensul dreptului civil.
Totusi, in cazul in care matusa doreste ca nepoatele sotului sau decedat sa o intretina, poate sa faca un testament in favoarea nepoatelor prin care le instituie ca mostenitoare, iar nepoatele se obliga sa o intretina pana la moartea acesteia.Atentie insa! Testamentul este revocabil, deci matusa poate sa se razgandeasca.Probabil ca mai sanatos ar fi un contract de intretinere intre cele 3.Oricum, in aceasta privinta, pentru cea mai buna solutie mai bine consultati un avocat.



Daca se poate oricand, atunci cele 6 luni de care se discuta in paginile anterioare..? Poate un mostenitor legal sa fie indepartat de la mostenire doar ca nu si-a exprimat intentia in cele 6 luni?

Poate intrebarile mele sunt tampite, dar nu sunt de specialitate si vreau sa ma asigur ca nu voi avea surprize din cauza unor "nuante" care pot fi interpretatte.
Răspuns la discuția Succesiunea si noul cod civil
Alex_Munteanu a scris:

Trebuia facuta acceptarea mostenirii la timpul potrivit. Dezbaterea era imprescriptibila iar daca nepoatele acceptau mostenirea ar fi trebuit chemate obligatoriu la dezbatere, sub sanctiunea anularii certificatului de mostenitor.


Buna seara.
Acceptarea succesiuni prin dezbatere este diferita de deschiderea succesiunii efective?

Au urmatoarea situatie (si vreau sa stiu daca si eu pot pati ca sotia domnului): a murit bunica care a avut 2 fii (unul natural, tatal meu-decedat si unul infiat). Poate unchiul vitreg sa ramana cu toata mostenirea, doar ca nu ma anunta cand o face sau ca trece un anumit termen in care eu nu imi anunt in scris dorinta de a participa la succesiune? Daca exista un astfel de termen care ar fi acesta?
Intelesesem ca la deschiderea succesiunii -oricare din noi o va face- este obligat sa declare daca mai exista si alti mostenitori, iar in cazul in care exista trebuie facuta dovada ca au fost anuntati, sau daca minte ca nu mai exista nici un alt mostenitor este caz penal. Este adevarat?

Astept cu interes raspunsul.
Răspuns la discuția Pensie comunitara
Daca nu exista termen limita cum poate statul Spaniol sa suspende drepturile sociale atata timp cat tatal mei plateste inca asigurari sociale si tot ce este necesar pana la finalizarea dosarului de pensionare?

Nu am precizat ca este vorba de o pensionare pe caz de boala. Ar putea schimba aceasta informatie cu ceva discutia?

Multumesc mult.
Buna ziua,
Tatal meu este stabilit in Spania si s-a demara de acolo pensionarea pe caz de boala. Cei de acolo au trimis dosarul medical si toate formularele necesare ica din luna decembrie 2009 si asteapta un raspuns de la organele competente din Romania privin vechima inregistrata in Romania. Care este termenul legal in care ar fi trebuit sa se trimita raspunsul, deoarece cei din Spania spun ca nu s-a respectat si se vad obligati sa ii ridice tatalui meu incepand cu 01 iul toate asigurarile medicale pe care le primeste acolo.
Cum pot proceda pentru a urgenta trimiterea raspunsului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.