Alex_Munteanu a scris:
Trebuia facuta acceptarea mostenirii la timpul potrivit. Dezbaterea era imprescriptibila iar daca nepoatele acceptau mostenirea ar fi trebuit chemate obligatoriu la dezbatere, sub sanctiunea anularii certificatului de mostenitor.
Buna seara.
Acceptarea succesiuni prin dezbatere este diferita de deschiderea succesiunii efective?
Au urmatoarea situatie (si vreau sa stiu daca si eu pot pati ca sotia domnului): a murit bunica care a avut 2 fii (unul natural, tatal meu-decedat si unul infiat). Poate unchiul vitreg sa ramana cu toata mostenirea, doar ca nu ma anunta cand o face sau ca trece un anumit termen in care eu nu imi anunt in scris dorinta de a participa la succesiune? Daca exista un astfel de termen care ar fi acesta?
Intelesesem ca la deschiderea succesiunii -oricare din noi o va face- este obligat sa declare daca mai exista si alti mostenitori, iar in cazul in care exista trebuie facuta dovada ca au fost anuntati, sau daca minte ca nu mai exista nici un alt mostenitor este caz penal. Este adevarat?
Astept cu interes raspunsul.