avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate florintt

Activitate florintt

florintt a scris:

Am un prieten care in 26 mai 2013 a suferit un accident (era pasager intr-un microbuz in care a intrat un alt microbuz). In urma accidentului de circulatie a avut o parte din degetele mainii stangi fracturate/zdrobite. In urma accidentului a suferit o serie de interventii de chirurgie plastica si reparatorie. Ultima operatie a fost saptamana trecuta pentru excizarea firelor de sutura ale tendoanelor si a tesutului infectat. Dosarul accidentului a fost solutionat in data de 16.12.2013. La baza solutionarii dosarului sta doar un raport medico-legal in care politia a solicitat doua lucruri si anume daca accidentul i-a pus in pericol viata si numarul de zile de ingrijiri medicale.
Va rog sa-mi spuneti cum poate fi reanalizata solutia data in dosarul accidentului, intrucat persoana a mai suferit o interventie chirurgicala la mana afectata in accident dupa solutionarea cazului si in solutionarea dosarului nu a fost ceruta o extertiza medico-legala prin care sa se stabileasca gradul de handicap cu care a ramas in urma accidentului si a interventiilor chirurgicale suferite (accidentatul este cantor la biserica si are ca atributii de serviciu sa cante la orga, lucru care acum il face cu greutate).

Din pacate s-ar parea ca e tardiva treaba intrucat dosarul e solutionat si inchis. Acum prietenul meu e la faza dosarului de daune pentru vatamare corporala la asigurari.
Poate reuseste sa ajunga in instant (daca nu se impaca cu asigurarile) si va cere prin instanta revizuirea/completarea raportului de expertiza medico-legala.
Am un prieten care in 26 mai 2013 a suferit un accident (era pasager intr-un microbuz in care a intrat un alt microbuz). In urma accidentului de circulatie a avut o parte din degetele mainii stangi fracturate/zdrobite. In urma accidentului a suferit o serie de interventii de chirurgie plastica si reparatorie. Ultima operatie a fost saptamana trecuta pentru excizarea firelor de sutura ale tendoanelor si a tesutului infectat. Dosarul accidentului a fost solutionat in data de 16.12.2013. La baza solutionarii dosarului sta doar un raport medico-legal in care politia a solicitat doua lucruri si anume daca accidentul i-a pus in pericol viata si numarul de zile de ingrijiri medicale.
Va rog sa-mi spuneti cum poate fi reanalizata solutia data in dosarul accidentului, intrucat persoana a mai suferit o interventie chirurgicala la mana afectata in accident dupa solutionarea cazului si in solutionarea dosarului nu a fost ceruta o extertiza medico-legala prin care sa se stabileasca gradul de handicap cu care a ramas in urma accidentului si a interventiilor chirurgicale suferite (accidentatul este cantor la biserica si are ca atributii de serviciu sa cante la orga, lucru care acum il face cu greutate).
In 1998 o familie (sot, sotie) a achizitionat de la un agent economic o garsoniera. In 2009 am cumparat de la detinatori (care intre timp au divortat) prin intermediul unui avocat. Din cauza ca sunt ceva litigii cu terenul locuintele inca nu se pot intabula. Cind am dorit sa vindem locuinta, notarul la care ne-am dus, ne-a spus ca acel contract facut in fata avocatului nu este valabil si avem nevoie sa apelam la instanta pentru autentificarea cumpararii. Puteti va rog sa-mi spuneti care ar fi pasii care trebuie urmati si ce sa cerem instantei prin actele pe care le vom depune?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Pretentii
Pai motivarea acctiunii este faptul ca a platit niste bani pe baza unui contract de mina, intre parti cu un martor, a doua note de plata scrise de mina (toata actiunea este scrisa de mina de catre reclamant, nu de un avocat) si a unei copii dupa factura de achizitie materiale.
Nu stiu citi au fost de acord cu repararea subsolului, intrucit la sedintele astea de bloc din 39 de ap nu participau de obicei mai mult de 5-10 proprietari, si in momentul de fata domnul a chemat in judecata 9 persoane (din 31 de ap locuite).
In urma sedintei nu s-a facut nici macar un tabel cu persoanele care sint de acord cu aceste lucrari si asa cum am scris si mai sus exista inca vreo 3 lucrari care trebuie executate in bloc de ani de zile si care nu se executa din lipsa banilor si a acordului locatarilor.
In actiunea intentata nu exista tabel nominal cu persoanele care sint de acord cu lucrarea si nici PV de receptie al lucrarilor.

Dupa parerea mea (de ing. ) nu cred ca cineva poate executa niste lucrari dupa bunul lui plac, pe care s ale deconteze pe seama celorlati locatari, daca acestia nu sint de acord cu executia lucrarilor.

Va multumesc mult pentru cele scrise mai sus.
Discuție Pretentii
Un vecin a luat hotarirea ca doreste sa repare instalatiile sanitare din subsolul blocului. A facut o sedinta de de bloc de fata cu constructorul, la care nu a participat prea multa lume si s-a apucat de executia lucrarilor (nu a facut un tabel cu persoanele care sunt de acotd cu executia lucrari si plata contravalorii lucrarilor, nu avem asociatie de bloc legal constituita). Acum la finalizarea lor doreste recuperarea sumelor platite, de la toti locatarii (si a actionat in judecata 9 persoane).
Mentionez ca alta lucrari (refacerea instalatiei de iluminat pe casa scarilor, repararea luminatorului prin care ploua, repararea instalatiei de interfon) nu se executa tot din lipsa de bani si "vointa" a locatarilor.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si ajutor.